În mediul profesional, gestionarea eficientă a timpului reprezintă o prioritate, iar operațiunile de payroll nu fac excepție. Un program salarizare, care este cunoscut și ca soft salarizare, este un instrument digital esențial pentru orice organizație care dorește să calculeze remunerațiile angajaților cu minim de efort.

Operațiuni rapide și mult mai puțin predispuse la erori

Soluțiile digitale dedicate proceselor de salarizare asigură operațiuni rapide, eficiente și cu șanse minime de apariție a unor greșeli. Un studiu efectuat de The Hackett Group a arătat că organizațiile care automatizează calculul de salarii cu ajutorul unui program salarizare experimentează o reducere a erorilor de payroll cu 75%. Diminuarea semnificativă a greșelilor de calcul, prin utilizarea unui soft salarizare, duce la o satisfacție sporită a angajaților și la scăderea potențialului de probleme juridice care pot rezolta din cauza acestor erori.

Desfășori calculul cu maximă precizie printr-un soft salarizare

Unul dintre principalele avantaje ale unui program salarizare cu funcționalități multiple este capacitatea de a calcula remunerațiile personalului cu precizie. În efectuarea calculelor, acest soft salarizare ține cont de toate informațiile legate de fiecare angajat, cum ar fi numărul de zile lucrate, orele suplimentare, zilele de concediu de odihnă și medical, bonusuri, prime, rețineri salariale și alte elemente. Astfel, poți stabili cu precizie remunerațiile fiecărui angajat și te asiguri că ei își primesc salariile corect și fără întârzieri.

Oferi transparență oamenilor din echipa ta

Un program salarizare complex îți oferă posibilitatea de a genera fluturașii de salariu cu toate informațiile pe care dorești să le incluzi, dar și să îi trimiți către angajați prin e-mail sau SMS. Astfel, crește transparența din interiorul organizației și comunicarea cu angajații este eficientizată. Ei pot verifica și descărca fluturașii de salariu oricând au nevoie, fără să trimită solicitări către departamentul de resurse umane.

Creezi ușor rapoartele de care ai nevoie

Atunci când ai la îndemână un program salarizare cu funcționalități multiple, poți genera rapoarte personalizate pentru nevoile tale. În acest fel, poți obține o perspectivă clară asupra costurilor cu forța de muncă și să iei decizii informate. Rapoartele generate pot fi trimise de asemenea către instituțiile statului sau managementului.

Economisești resurse importante

Un business de succes se bazează pe operațiuni eficiente și pe fluxuri optime de lucru în interiorul organizației. Automatizarea proceselor de payroll și resurse umane îți economisește timp, energie și resurse financiare. Astfel, cu un soft salarizare reduci la minimum sarcinile repetitive, cum ar fi introducerea manuală a datelor, și poți redirecționa mai mult timp către activități care aduc un plus de valoare organizației. Spre exemplu, poți construi planuri de dezvoltare profesională a angajaților sau pentru promovarea brandului de angajator pe piața muncii.
Securitatea datelor este o prioritate într-un program salarizare
Protejarea datelor angajaților este asigurată când utilizezi un soft salarizare. Prin mai multe metode eficiente (criptarea datelor, autentificare în mai mulți pași, etc.), programul te ajută să păstrezi în siguranță toate informațiile legate de salariați, și să eviți accesul neautorizat în aplicație.

Respecți legislația fiscală

Legislația privind salarizarea are parte de modificări constante, care deseori dau bătăi de cap specialiștilor în payroll. Un program salarizare complex beneficiază de actualizări constante, pentru a se conforma celor mai noi reglementări. Astfel, eviți riscul de a primi amenzi sau sancțiuni din partea instituțiilor statului pentru că nu ai respectat legislația la efectuarea calculelor.

Alege un program salarizare configurabil

Implementarea și utilizarea unui program salarizare cu funcționalități multiple este un pas important în dezvoltarea organizației tale. Calculul de salarii, transmiterea fluturașilor de salariu, generarea raportelor sau alte procese de payroll pot fi realizate eficient cu o aplicație complexă. Programul dp-Payroll, dezvoltat de UCMS by AROBS, este un soft salarizare configurabil, care poate acoperi o gamă largă de nevoi specifică organizației tale. Vrei să afli mai multe detalii? Contactează specialiștii UCMS by AROBS prin email la sales@ucms.ro sau la numărul de telefon 0720 534 424. Atunci când procesele de payroll sunt gestionate eficient, poți îndrepta mai mult timp, energie și resurse materiale pentru îndeplinerea obiectivelor strategice și pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei.

Sursa foto: Freepik

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri