Google a introdus miercuri in serviciul de harti electronice o functie care permite utilizatorilor sa plaseze pe harta imagini proprii din domenii variate, ceea ce usureaza schimbul de informatii despre anumite zone geografice, informeaza Reuters, citat de NewsIn.

Functia MyMaps permite utilizatorilor sa creeze harti personalizate, carora le pot asocia fotografii proprii. De asemenea, vizitatorii pot alege alege din peste o suta de mini-aplicatii, create deja de alte persoane sau companii, care folosesc hartile electronice ale Google. Utilizatorii isi pot astfel crea harti cu preturile terenurilor si caselor, pot urmari disponibilitatea locurilor de cazare sau pot afla care sunt cele mai ieftine benzinarii si magazine dintr-o anumita zona.

Functia MyMaps permite suprapunerea mai multor astfel de mini-aplicatii. in acest fel, utilizatorii pot gasi legaturi interesante intre diversele caracteristici ale unor anumite zone. Spre exemplu, persoanele interesate sa achizitioneze proprietati imobiliare pot vedea, simultan, atat imagini ale cartierului, cat si grafice cu statistici despre rata infractionalitatii din zona. Turistii pot vedea, din imaginile publicate de alti turisti, cum arata un anumit oras inainte de a-l vizita.

"Serviciul MyMaps permite utilizatorilor sa puna web-ul pe harta", a afirmat unul din directorii de produse ai Google Maps, John Hanke.

Noua functie a fost realizata pe baza tehnologiei dezvoltate de firma spaniola Panoramio. Compania Panoramio administreaza o comunitate alcatuita din peste 300.000 de utilizatori inregistrati, care au realizat colectii de imagini cu atractii turistice si locuri interesante din lume, asociate unor harti din Google Maps si Google Earth. Compania Google a achizitionat Panoramio la sfarsitul lunii mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Zece criterii de care sa tii cont cand iti cumperi o camera auto