Microsoft Romania anuntat oficial ca responsabilitatea lui Silviu Hotaran ca General Manager al Microsoft Romania se va incheia la 31 august 2008.

“Am anuntat inca din iunie anul trecut ca ma intorc in Romania pentru a pune temelia noii echipe de leaderi care va conduce afacerile Microsoft, o organizatie care s-a dublat ca numar de oameni odata cu deschiderea centrului global de suport tehnic. Aceasta etapa de tranzitie s-a incheiat. Imi doresc foarte mult sa reusesc sa continui sa fac ceea ce imi place foarte mult: sa lucrez cu oameni. Am descoperit aceasta pasiune in Microsoft. Si tot aici mi-am dezvoltat-o. Voi continua, chiar daca din afara organizatiei, sa raman aproape de oamenii cu care am lucrat si sa pun bazele unei companii de consultanta proprii”, a declarat Silviu Hotaran (foto).

Procesul de tranzitie se va incheia la 31 august 2008. Selectia noului general manager este in curs si include atat candidati interni cat si din afara companiei.

“Silviu a construit imaginea unui lider deosebit, nu numai prin ce a construit cat timp s-a aflat la conducerea Microsoft Romania dar si prin activitatea desfasurata ca General Manager pentru extinderea afacerilor Microsoft in cele 12 tari din regiunea South East-Europe. In acest rol, Silviu a creat una dintre regiunile cu cea mai rapida crestere, a creat noi organizatii, noi echipe si a fost mentorul multor manageri care au devenit leaderi de success in tarile lor“, a spus Vahe Torossian, Vicepresident Microsoft CEE.

Silviu Hotaran si-a inceput cariera la Microsoft ca General Manager al Microsoft Romania in 1996, anul in care s-a deschis filiala. In anul 2004, Hotaran a fost numit General Manager al Microsoft South-East Europe si a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerilor Microsoft in 10 tari din aceasta regiune. In iunie 2007, a revenit ca general manager al Microsoft Romania pentru a conduce echipa ce va construi fundatia unei noi decade de inovatie in industria locala de software.

Inainte de a se alatura Microsoft, Hotaran a fost cercetator la Insitututul pentru Tehnica de Calcul din Bucuresti si general manager al Ciel Romania, companie care ofera software pentru servicii financiare. Hotaran este absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare al Universitatii Politehnica din Bucuresti.

Fondat in 1975, Microsoft este liderul mondial in software, servicii si solutii, care ajuta oamenii si companiile sa isi atinga pe deplin potentialul.

Misiunea Microsoft Romania este cresterea satisfactiei partenerilor si utilizatorilor tehnologiei de varf Microsoft, contribuind cu profesionalism si onestitate la dezvoltarea industriei IT locale, prin transpunerea modelului de business al corporatiei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
De la o investitie de 20 de dolari la afaceri de sute de mii de euro