Reprezentantii grupului german de telecomunicatii Deutsche Telekom au recunoscut ca au spionat convorbirile directorilor firmei si au precizat ca afacerea a fost inaintata parchetului, informeaza AFP, potrivit NewsIn.
Fapta a fost dezvaluita de revista Spiegel, care sustine ca reprezentantii Deutsche Telekom au actionat in acest mod pentru a descoperi originea anumitor scurgeri de informatii catre presa.

Noul sef al Deutsche Telekom, Rene Obermann, care nu facea parte din conducerea companiei in momentul in care se petrecusera faptele, a recunoscut, sambata, intr-un comunicat, ca se desfasoara o ancheta cu privire la "folosirea ilegala a datelor de comunicatii" in cadrul companiei in 2005 si, posibil, in 2006.

Potrivit Der Spiegel, Deutsche Telekom a facut o lista cu numerele de telefon formate de catre conducerea companiei si de catre membrii consiliului de administratie, pe care a dat-o unei firme, care trebuia sa verifice daca printre numerele respective se afla si cele ale unor jurnalisti.

Mai multe sute de mii de convorbiri, efectuate atat de pe telefoane fixe, cat si de pe mobile, au fost, astfel, verificate, potrivit revistei citate de AFP.

Reprezentantii Deutsche Telekom au spus ca niciuna dintre conversatii nu a fost ascultata, iar datele colectate se refera doar la numerele formate, la orele la care au fost efectuate convorbirile si la durata lor.

"Luam foarte in serios aceasta afacere", a afirmat Obermann. "Am cerut interventia parchetului si il vom ajuta sa faca lumina in aceasta chestiune", a adaugat seful Deutsche Telekom.

"Vrem ca justitia sa poata actiona si ca responsabilii sa raspunda de faptele lor", a mai spus Obermann, fara sa precizeze cine este banuit ca a comandat supravegherea.

Vicepresedintele comitetului de supraveghere al companiei, Lothar Schroeder, care este membru al sindicatului din sectorul serviciilor Verdi, si-a exprimat indignarea cu privire la dezvaluiri, care, potrivit declaratiilor sale, afecteaza increderea in compania Deutsche Telekom.

"Daca acuzatiile se confirma, va iesi un scandal enorm", a declarat Schroeder, pentru publicatia Welt am Sonntag, citata de AFP.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri