RCS&RDS si Zapp si-au respectat obligatiile asumate prin licentele 3G

Companiile RCS&RDS si Telemobil si-au respectat obligatiile asumate prin licentele 3G, potrivit raportului final asupra rezultatelor masuratorilor efectuate de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI).

"La 30 iunie 2008 s-a incheiat prima faza a dezvoltarii retelelor 3G. Conform masuratorilor efectuate, semnalul radio este prezent in parametrii stabiliti prin licenta, in toate locurile de masurare, asa cum si-au asumat cei doi operatori prin ofertele depuse. Astfel, RCS&RDS a acoperit populatia din 176 de orase si aproximativ 2.400 de km de drumuri nationale, iar Telemobil a implementat reteaua in 19 orase si a acoperit 1.900 de km de drumuri nationale", a declarat presedintele ANRCTI, Dan Georgescu.

Cei doi operatori care au castigat licentele 3G in octombrie 2006, in urma unei proceduri de selectie comparativa, au fost cei care si-au asumat in cadrul unor oferte coerente obligatiile cele mai mari de dezvoltare a retelelor. In caietul de sarcini au fost prevazute trei faze de dezvoltare a retelei, la intervale de 1,5 ani, la sfarsitul carora se evalueaza indeplinirea obligatiilor asumate. Cei doi operatori care au castigat licentele s-au angajat sa acopere pana la finalul primei faze populatia din 176 de orase si aproximativ 2.400 de km de drumuri nationale (RDS&RCS), respectiv 19 orase si 1.900 de km de drumuri nationale (Telemobil).

Dupa atingerea termenului limita al fazei intai, 30 iunie 2008, Autoritatea a inceput verificarile in teren folosind sistemul integrat de inspectie a sistemelor radio - RADIS. Verificarea s-a facut prin sondaj, pe un esantion reprezentativ de localitati si drumuri. Procesul de verificare s-a desfasurat intre 1 si 20 iulie 2008 si la el au luat parte 20 de specialisti ai ANRCTI.

Esantionul pentru RCS&RDS a fost compus din 35 de localitati (Adjud, Aiud, Bacau, Baia Mare, Basarabi, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caransebes, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Eforie, Focsani,Galati, Gaesti, Hateg, Iasi, Lugoj, Mangalia, Medgidia, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Roman, Sebes, Sibiu, Simeria, Slobozia, Tg. Mures, Timisoara, Tg. Frumos si Turda) si 11 drumuri insumand 1.757,8 km.

In cazul Telemobil, au fost verificate 16 localitati (Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Tg. Mures si Timisoara) si 20 drumuri pe care operatorul trebuia sa aiba o acoperire insumata de 552,8 km.

Urmatoarea faza, cea de-a doua, se va incheia la 31 decembrie 2009, termen pana la care RCS&RDS trebuie sa acopere inca 1.400 de km de drumuri nationale, iar Telemobil 43 de orase si inca 2.000 km de drumuri nationale.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri