Compania americana Google, operatorul celui mai puternic motor de cautari online la nivel global, intentioneaza sa infiinteze o firma de investitii cu capital de risc, au anuntat cateva persoane din interiorul companiei, citate de Wall Street Journal.

Compania va fi condusa de David Drummond (foto), vice-presedinte pentru dezvoltare si directorul juridic al Google.

Compania americana l-a angajat pe William Maris, un fost antreprenor care a lucrat ca investitor, pentru a ajuta la crearea firmei. Informatii legate de cum va fi structurat grupul si de posibile investitii nu au fost facute publice.

Intel Corp detine o subsidiara cu capital de risc de cativa ani, asa cum au si Motorola, Comcast. Pe zona consumatorilor de Internet, Wall Disney Steamboat Ventures a investit intr-o serie de site-uri noi. Si Amazon a investit intr-un numar de companii tinere, insa fara un fond de investitii.

O sursa apropiata modelului de afaceri al gigantului american a explicat ca orice discutie privind infiintarea firmei de investitii cu capital de risc se afla in stadii preliminare si nu se poate vorbi de o decizie finala.

De-a lungul timpului, Google a preferat sa cumpere companii decat sa investeasca in ele si are destule fonduri pentru a face asta in continuare. Dar Google a investit milioane de dolari intr-o gama larga de companii, de la Current Communications, care ofera Internet de banda larga, la Meraki, producatorul de echipamente pentru Internet-wireless.

Compania anunta anul trecut ca intentioneaza sa investeasca sute de milioane de dolari in proiecte de energie regenerabila in colaborare cu subsidiara filantropica pe care o detine, Google.org. De asemenea, Google a lansat un numar de programe de finantare informale, care include concursuri pentru dezvoltatorii de soft-uri.

Noul capital va ajuta la formalizarea unor eforturi si ar putea ajuta Google sa-si extinda amprenta asupra unor produse software online adaptate la mici afaceri. Alte capitaluri de risc au facut investitii in dorinta de castiga experienta in noi arii de productie si in noi piete.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Cine castiga alegerile din toamna dupa numarul de cautari din Google