Sfarsitul lui 2008 a inregistrat o crestere de 460% a infectiilor ce isi au originea in mediul Web, asemeni distributiei de troieni via spam, care a sporit cu 400%.
Anul 2008 a marcat aparitia unor schimbari majore in modul in care amenintarile informatice sunt create, distribuite si utilizate. In paralel cu aceste schimbari a continuat trendul de crestere a volumului de amenintari. In aceasta interventie, BitDefender a pus accent pe schimbarile si modul in care acestea influenteaza producatorii de tehnologie de securitate a datelor cat si utilizatorii tuturor acestor tehnologii.

Si in 2009, productia de malware se va mentine pe o curba ascendenta, exploatand aceleasi functionalitati Web prin intermediul troienilor, dar si via amenintari de tip spyware si rootkit.

Cu siguranta, multe dintre amenintarile existente vor suferi mutatii semnificative si upgrade-uri, mai ales in ceea ce priveste mecanismele de camuflare sau automatizare a procesului de distribuire.

"Clasamentul amenintarilor software din Romania confirma previziunile noastre referitoare la tipurile de riscuri la care se expun utilizatorii autohtoni. Peisajul malware romanesc ne arata in primul rand faptul ca multi dintre beneficiarii accesului la Internet nu sunt protejati de nicio solutie de securitate fiabila. In al doilea rand, se mai evidentiaza si o lipsa acuta de informare in materie de amenintari electronice, precum si absenta cunostintelor minime in ceea ce priveste prevenirea si combaterea lor. In al treilea rand, utilizatorii romani nu sunt pe deplin constienti de pericolele la care se expun si care, in ultima instanta, le-ar putea compromite nu doar datele si informatiile, ci chiar intreaga activitate", a declarat Viorel Canja, seful Laboratorului AntiMalware al BitDefender, in cadrul conferintei IDC IT Security.

Aflat in fruntea unei echipe formate din cei mai versati virusologi, Viorel Canja supervizeaza activitatea specialistilor care se ocupa cu dezvoltarea motoarelor din solutiile BitDefender cat si cu cercetarea in domeniul virusilor.

BitDefender a sustinut astazi cel mai important eveniment de securitate organizat de IDC pentru Europa Centrala si de Est. In calitate de partener al evenimentului, BitDefender a sustinut o pledoarie despre "Schimbarile din structura amenintarilor informatice", tragand astfel inca un semnal de alarma asupra noilor tendinte ale amenintarilor cu care ne vom confrunta in viitorul apropiat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri