IDC estimeaza oportunitatea de piata pentru aplicatii software, servere, tehnologii si servicii pentru gestionarea infrastructurii convergente fizice si de IT la valoarea de 122 miliarde dolari in 2012. In acest sens, IBM a prezentat elementele de baza ale infrastructurii secolului 21.
Astfel, compania a anuntat lansarea de noi produse si servicii care pot contribui la realizarea acestei infrastructuri.

Infrastructura secolului 21 se va baza din ce in ce mai mult pe "managementul serviciilor" – utilizand puterea de calcul pentru a administra mai inteligent procesele economice si aplicatiile fizice cum sunt retelele de energie electrica.

IBM a anuntat lansarea pe piata a unor aplicatii software pentru realizarea unei infrastructuri mai flexibile, virtualizate, ecologice si eficiente in timpul asistentei clientilor privind reducerea costurilor.

In esenta, noua infrastructura va fi mai dinamica si va aduce mai multa inteligenta, automatizare, integrare si eficienta in lumea fizica si cea digitala. Ca rezultat, va permite organizatiilor si mecanismelor de conducere sa aiba o reactie mai eficienta si sa faca fata provocarilor prezente in lumea zilelor noastre.

Interconectarea globala conduce la cresterea gradului de complexitate a lanturilor de aprovizionare, la un acces mult mai mare la informatii de catre abonati si face ca aspecte precum managementul orientat inspre strategie, sistemul de raportare la standarde, controlul riscului sau scaderea vulnerabilitatii sistemelor in securitate sa fie din ce in ce mai dificile si mai complexe.

Datorita faptului ca o treime din populatia lumii va avea acces la Internet pana in 2011, existand 4 miliarde de abonati ai serviciilor de Internet mobil in prezent, iar volumul imens de date fiind determinat de multiplicarea rapida a dispozitivelor inteligente de generare a semnalelor numite taguri RFID, inteligenta fiind implementata in orice, de la animale de casa la retele de energie electrica, infrastructura lumii este la un moment de cotitura.
Cerintele cheie pentru noua infrastructura dinamica sunt:
  • Integrarea infrastructurii digitale si fizice, oferind posibilitatea de a utiliza tehnologia informatiei pentru a controla procesele de afaceri, aplicatiile si infrastructura fizica din ce in ce mai inteligenta si de a determina aparitia unor servicii noi, imbunatatite. Acest lucru este cunoscut sub numele de "Managementul serviciilor".
  • Capacitatea de a administra, stoca si analiza cei 15 noi pentaocteti de informatii generati in fiecare zi – de opt ori mai multe informatii decat se regasesc insumate in toate bibliotecile americane. Acest lucru va permite clientilor sa se adapteze cerintelor volumului mare de informatii, cerinte asociate cu managementul orientat catre strategie, complianta, disponibilitatea, retinerea, riscul si problemele de securitate.
  • O reducere a deficientelor majore si o mai mare flexibilitate in lumea interconectata din zilele noastre. Costurile centrelor de date, de exemplu – pentru energie, spatiu etc - au crescut de opt ori din 1996, iar utilizarea distribuita medie a serverului este de doar 6-15%.
In timpul anunturilor facute, IBM a venit cu o noua propunere pentru a ajuta companiile ce detin statutul de Business Partners sa se dezvolte si sa isi largeasca perspectivele si abilitatile care le vor permite sa raspunda mai bine afacerilor clientilor si cerintelor transformationale IT.

Noul program "Dynamic Infrastructure Specialty Program" asigura asistenta in ceea ce priveste instruirea, vanzarile, marketingul si partea tehnica pentru a dezvolta abilitatile Business Partners in domenii cheie cum ar fi virtualizarea, managementul informatiei si eficientizarea energiei. Business Partners pot fi totodata indreptatiti sa primeasca aproape 100.000 dolari in fonduri de dezvoltare a afacerii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri