Veniturile totale din trimestrul al treilea au crescut cu 2% la 5,5 miliarde dolar, in timp ce profitul trimestrial a scazut cu 1% la 1,3 miliarde dolari. Veniturile companiei provenite din vanzarile de soft-uri au crescut cu 5% la 4,4 miliarde dolari, iar veniturile din vanzarile de licente pentru soft-uri au scazut cu 6% la 1,5 miliarde dolari.

Venurile provenite din actualizarea licentelor software si suportul pentru produse au crescut cu 11% la 2,9 miliarde dolari. Veniturile provenite din servicii au scazut cu 8% la un miliard de dolari.

Rezultatele Oracle din trimestrul al treilea au fost afectate de reducerea dramatica a unor valute fata de dolarul american, ceea ce a redus castigurile cu 0,05 dolari per actiune.

“Daca intarirea dolarului nu ar fi dus la rate de schimb nefavorabile, castigurile din acest trimestru ar fi crescut cu 29% per actiune”, a declarat CEO-ul Oracle, Larry Ellison. “Rezultatele din acest trimestru sunt o realizare extraordinara pentru noi avand in vedere incetinirea grava a economiei mondiale”, a mai adaugat Ellison.

Oracle a inregistrat in aceeasi perioada un profit operational de 1,9 miliarde dolari, in urcare cu 4%, si o marja operationala de 36%, cu 0,54 puncte procentuale peste nivelul din aceeasi perioada a anului precedent

De asemenea, board-ul Oracle a anuntat ca intentioneaza sa plateasca un divident trimestrial de 0,05 dolari per actiune cu un divident annual de 0,20 dolari per actiune.