Ericsson si TeliaSonera au inaugurat la Stockholm, in Suedia, prima locatie comerciala Long-Term Evolution (LTE) din lume – un prim pas important catre transpunerea in realitate a ideii de autostrada digitala mobila.
LTE va oferi utilizatorului de broadband mobil viteze ultra-rapide pentru transfer de date, folosit pentru servicii precum cele de televiziune prin Internet, blogging video mobil, jocuri video online sau mediu office mobil.

Aceasta locatie face parte dintr-o retea comerciala programata sa fie data in functiune in 2010, oferind astfel viteze de date cu mult superioare celor posibile in retelele mobile broadband de astazi si permitandu-le locuitorilor din Stockholm sa fie in permanenta conectati si sa se bucure permanent de servicii online, chiar si atunci cand se afla in miscare.

"Inaugurarea acestei locatii demonstreaza ca LTE nu mai este o poveste desprinsa din viitor, ci este chiar prezentul", a declarat Ulf Ewaldsson, vicepresedinte si director al Ericsson Product Area Radio.

LTE poate fi adaptata si folosita fie pe frecvente de banda noi, fie pe frecvente deja existente si este gandita special pentru a minimiza costurile de operare si administrare a retelei.

Evolutia tehnologiei broadband mobile este un factor esential in procesul de constructie a oraselor sustenabile, care sa reduca la minimum consumul de energie si sa micsoreze emisiile de dioxid de carbon.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri