Genesis Facility Management (FM), în avangarda sectorului imobiliar local în materie de sustenabilitate, este prima companie imobiliară din România care obține Certificatul de Înregistrare în EMAS.

Sistemul de management de mediu al companiei deține și certificările ISO 14001 și ISO 45001

Genesis FM, parte a grupului Genesis Property, își reafirmă angajamentul față de mediu și devine prima companie din sectorul imobiliar românesc care obține Certificatul de Înregistrare în prestigiosul sistem comunitar de management de mediu EMAS, marcând un moment important în inițiativele concrete de protecție a mediului.

Deși doar 20 de companii din România sunt înregistrate în sistemul Eco-Management and Audit Scheme (EMAS), Genesis FM a făcut un pas înainte, consolidându-și poziția ca lider în domeniul sustenabilității adăugând un instrument de administrare prin care măsoară și reduce continuu impactul operațiunilor companiei asupra mediului. În plus, sistemul de management de mediu al companiei este deja recunoscut prin certificările ISO 14001 și ISO 45001.

În contextul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Sustenabilă și a Pactului Ecologic European (EU Green Deal), aderarea la sistemul de management de mediu EMAS reprezintă determinarea activă a Genesis FM pentru optimizarea proceselor de lucru, reducerea impactului asupra mediului și utilizarea eficientă a resurselor.

Procesul de obținere a Certificatului de Înregistrare în EMAS este un demers riguros și meticulos, de evaluări de mediu inițiale, raportări pe un set de indicatori de bază și publicarea transparentă a Declarației de Mediu. Diligența companiei Genesis FM investită în acest proces este o declarație clară pentru transparență și responsabilitate, informând în mod voluntar toate părțile interesate cu privire la performanțele și activitățile sale de mediu.

"Această nouă realizare subliniază implicarea și contribuția pe care grupul Genesis Property le aduce la protejarea mediului înconjurător. Eforturile noastre se concentrează pe diminuarea consumurilor energetice și de apă, maximizarea reutilizării și reciclării cu scopul reducerii semnificative a deșeurilor generate, implicit a impactului asupra mediului. Suntem conștienți de responsabilitatea și rolul nostru în lupta împotriva schimbărilor climatice și ne dedicăm pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă", a declarat Roxana Albu, Director General al diviziei de Facility Management, Genesis Property.

Certificatul EMAS permite companiei să își înțeleagă mai bine impactul direct asupra mediului și să formuleze obiective și ținte de mediu mai precis. Anterior, Genesis Property și-a asumat angajamentul de a reduce la zero emisiile aferente clădirilor din portofoliu până în 2030, promovând eficiența energetică și tehnologiile de producție a energiei din surse regenerabile.

"Certificatul de Înregistrare în EMAS este parte din dezideratul Genesis Property de a deveni liderul sectorului imobiliar din țara noastră în practicarea și promovarea sustenabilității. Viziunea noastră este de a transforma locațiile deținute în spații eficiente, moderne și reziliente, să facilităm consistent reconectarea oamenilor cu natura pentru o viață socială și profesională sănătoasă. Proiectul YUNITY Park este cel mai bun exemplu de angajament sustenabil, printre altele, remarcându-se prin 1000 m2 de pădure urbană și o altă „pădure” de panouri fotovoltaice", a declarat Ioan Bejan, Directorul de Sustenabilitate al Genesis Property.

Clădirile din portofoliul Genesis Property, certificate BREEAM Very Good din 2013, sunt în proces avansat de obținere a certificării BREEAM Outstanding. Cu investiții în echipamente de ultimă generație pentru eficiența energetică a clădirilor și în cele 1,080 de panouri fotovoltaice instalate pe 4,000 mp ale acoperișurilor acestora, YUNITY Park ajunge să îndeplinească încă din acest an criteriile nZEB.

În noiembrie 2021, Genesis Property a devenit prima companie imobiliară din țară care s-a alăturat comunității selecte de companii care susțin cele 10 Principii ale UN Global Compact privind drepturile omului, munca, protecția mediului înconjurător și combaterea corupției. Acesta este doar un alt exemplu al dedicării Genesis Property către o lume mai sustenabilă.

Mai mult, toate cele șapte clădiri din YUNITY Park vor avea IMMUNE Building Standard™ - Rezilient, cu 5 stele din 5, reflectând angajamentul Genesis Property pentru un mediu de lucru și de viață urbană sănătos.

_______

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanți proprietari, dezvoltatori și operatori de clădiri de birouri clasa A din România, cu o experiență de peste 20 de ani în industria imobiliară. Compania deține și administrează YUNITY Park și West Gate Business District cu peste 150.000 de metri pătrați de spații de birouri ocupate de companii importante precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens și Alpha Bank, unde lucrează peste 15.000 de angajați.

În 2020, Genesis Property a inițiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifică reziliența clădirilor la amenințări pentru sănătate. Prin IMMUNE™, compania își propune să contribuie sustenabil la crearea clădirilor sănătoase ale viitorului.

Genesis Property și-a luat angajamentul de a-și adapta strategia de investiții și operațională astfel încât să contribuie din plin la susținerea obiectivelor majore ale Comisiei Europene, asumate prin Acordul Ecologic European, de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studențesc privat din România, West Gate Studios, și al unității de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri