Șomajul a rămas scăzut în ultimul an în Uniunea Europeană, semn al competiției strânse dintre companii pentru a atrage și reține angajații. La nivelul UE, șomajul a fost de 5,9% în luna noiembrie, potrivit datelor Eurostat, în timp ce în România a fost chiar mai scăzut, de 5,4%. În contextul dinamicii pieței muncii și deficitului de talente, companiile caută să ofere angajaților pachete tot mai complexe de beneficii, care să contribuie la creșterea satisfacției la job, dar și la echilibrul dintre viața profesională și cea personală.

De altfel, 51% dintre angajatori susțin că satisfacția angajaților este în prezent cel mai important obiectiv al companiei, depășindu-l pe cel de reducere a costurilor și creștere a veniturilor (41%), potrivit unui sondaj efectuat de Integrated Benefits Institute (IBI) în rândul a 305 profesioniști de HR din Statele Unite și publicat la începutul acestui an. Rezultatul nu este deloc întâmplător, având în vedere că productivitatea angajaților este strâns legată de bunăstarea lor și are un rol esențial în performanțele unei companii.

În acest context, beneficiile oferite pentru bunăstarea personală și financiară, inclusiv prin crearea unui mediu de lucru adaptat nevoilor echipei și prin oferirea de facilități și experiențe pliate pe stilul de viață și de lucru al oamenilor, contribuie tot mai mult la retenția și motivarea angajaților și, implicit, la evoluția sustenabilă a business-urilor pe termen lung.

Biroul și facilitățile din jurul biroului, esențiale pentru satisfacția oamenilor

Pachetele de motivare și loializare a oamenilor evoluează astfel dincolo de beneficiile tradiționale, fiind completate tot mai mult de experiențe și facilități în jurul biroului. În primul rând, vorbim de spații ultra-moderne și versatile, care să ofere angajaților tot confortul la job și să se adapteze stilului lor de lucru. Iar dincolo de spațiul propriu-zis de lucru, vorbim și de facilități aflate în interiorul sau în apropierea clădirilor de birouri, cum ar fi spații verzi, restaurante, săli de fitness sau zone dedicate socializării, și de evenimente și alte experiențe pentru timpul liber.

Biroul și facilitățile conexe se transformă, practic, în beneficii care contribuie la atragerea și motivarea talentelor, mai ales când vine vorba de Generația Z. Un astfel de campus de birouri, care susține companiile să fie mai relevante ca oricând pe piața muncii și să-și motiveze angajații, este YUNITY Park. Proiectul dezvoltat de Genesis Property anticipează viitorul muncii și reinventeaza conceptul de birou al viitorului. Astfel, într-un spațiu unic, YUNITY Park cuprinde un spectru de zone și facilități pentru viața la birou și timpul liber, cu accent pe starea de bine a oamenilor și pe sustenabilitate, printre care o pădure urbană de 1.000 de metri pătrați, un amfiteatru în aer liber cu o capacitate de 1.500 de persoane, spații creative pentru întâlniri și 2.000 de metri de alei pietonale și promenadă etajată.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri