Compania sud-coreeana a creat un mini-panou solar special care va incarca bateriile cititorului electronic, permitand o utilizare de lunga durata in spatii deschise.

Prototipul care combina foto-celulele LG cu terminalul Sony Reader, unul dintre cele mai populare cititoare electronice din piata, a fost prezentat saptamana aceasta la Seul.

Compania sustine ca aproximativ cinci ore de expunere la lumina solara va extinde durata de functionare a bateriei cu aproape o zi, dovedindu-se ideal pentru lecturarea in spatiile libere ca parcurile.

"Cititoarele de carti digitale (ebook) au atras atentia deoarece ofera avantajele de stocare a mii de carti intr-un terminal foarte usor", a declarat Ki Yong Kim, seful diviziei de energie solara din cadrul LG Display.

Compania de cercetare Forrester estimeaza ca in acest an doar in Statele Unite vor fi vandute aproximativ trei milioane de cititoare electronice. Forrester a mai anuntat ca anul viitor vanzarile de cititoare de carti digitale s-ar putea dubla.

Analistii sustin ca in acest sezonul sarbatorilor de iarna, cititoarele electronice vor reprezenta o categorie de produse ce se va bucura de un real succes. Preturile reduse, cantitatea de continut, distributia si stimularea venita din partea presei au contribuit la adoptia atat de rapida a acestui tip de terminale in 2009.

Potrivit analistilor Forrester, Kindle detine o cota de piata de aproximativ 60%, insa segmentul devine din ce in ce mai aglomerat dupa intrarea mai multor jucatori.