LG Display a dezvoltat primul cititor de carti digitale care se va incarca cu energie solara, aceasta fiind o alternativa ecologica a terminalului Kindle de la Amazon, scrie The Telegraph.

Compania sud-coreeana a creat un mini-panou solar special care va incarca bateriile cititorului electronic, permitand o utilizare de lunga durata in spatii deschise.

Prototipul care combina foto-celulele LG cu terminalul Sony Reader, unul dintre cele mai populare cititoare electronice din piata, a fost prezentat saptamana aceasta la Seul.

Compania sustine ca aproximativ cinci ore de expunere la lumina solara va extinde durata de functionare a bateriei cu aproape o zi, dovedindu-se ideal pentru lecturarea in spatiile libere ca parcurile.

"Cititoarele de carti digitale (ebook) au atras atentia deoarece ofera avantajele de stocare a mii de carti intr-un terminal foarte usor", a declarat Ki Yong Kim, seful diviziei de energie solara din cadrul LG Display.

Compania de cercetare Forrester estimeaza ca in acest an doar in Statele Unite vor fi vandute aproximativ trei milioane de cititoare electronice. Forrester a mai anuntat ca anul viitor vanzarile de cititoare de carti digitale s-ar putea dubla.

Analistii sustin ca in acest sezonul sarbatorilor de iarna, cititoarele electronice vor reprezenta o categorie de produse ce se va bucura de un real succes. Preturile reduse, cantitatea de continut, distributia si stimularea venita din partea presei au contribuit la adoptia atat de rapida a acestui tip de terminale in 2009.

Potrivit analistilor Forrester, Kindle detine o cota de piata de aproximativ 60%, insa segmentul devine din ce in ce mai aglomerat dupa intrarea mai multor jucatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri