Flamingo a primit acordul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pe 19 noiembrie 2009 pentru emisiunea de obligatiuni convertibile anuntata in vara. Emisiunea este necesara pentru refinantarea companiei cu 7 milioane de euro, mai mult decat capitalizarea Flamingo pe Bursa de 5,7 mil. euro in 2005

Procesul care va fi demarat pe 3 decembrie se va finaliza pe 12 ianuarie anul viitor.

Recapitalizarea companiei si restructurarea datoriei catre furnizori, proprietarii de spatii comerciale si banci reprezinta modalitatea de iesire din criza a retailerului, conform planului propus in vara de Dragos Simion, fostul presedinte al Consiliului de Administratie al Flamingo.

Emisiunea de obligatiuni a fost intarziata cu peste trei luni din cauza grevei magistratilor si din cauza actiunii in instanta initiate de fondul QVT, fost actionar al companiei.

"Aceasta intarziere a avut ca efect nu doar decalarea demararii emisiunii de obligatiuni, dar si crearea unei stari de nervozitate in randul anumitor furnizori, care au recurs la actiuni de constrangere. In urmatoarele doua luni, dupa finalizarea finantarii, Flamingo International va discuta termenii colaborarii viitoare cu toti furnizorii importanti, urmand ca retailerul sa lucreze prioritar cu cei care si-au mentinut sprijinul pentru companie in pofida situatiei dificile traversate de aceasta", au declarat oficialii Flamingo intr-un comunicat de presa.