Executivii companiilor vad investitiile IT ca o parte integrala a planului de afaceri pentru viitorul an, potrivit unui raport recent publicat de companie de cercetare Gartner.

Dintre executivii companiilor care au participat la sondaj, 43% au declarat ca vor sa sporeasca bugetele adresate IT-ului, in timp ce 45% au declarat ca vor sa le pastreze la acelasi nivel. Aproape doua treimi au declarat ca vad IT ca un factor cheie in strategiile post recesiune.

Doar 13% dintre acestia au declarat ca vor sa reduca ceea ce vor cheltui in IT in 2010.

La studiul Gartner au participat 190 de executivi, ale caror companii au venituri anuale mai mari de un miliard dolari.

Mark Raskino, vice-presedintele Gartner, a declarat ca aceste cifre subliniaza optimismul industriei IT, si desi companiile se confrunta cu o perioada dificila, departamentul IT ar trebui sa fie asigurat.

"Managerii IT ar trebui sa fie pregatiti de oportunitatiile IT pe care le pot oferi furnizorii si sa fie increzatori ca directorii executivi vor intelege beneficiile pe care le ofera pentru viitoarele venituri si avantajele costurilor", a declarat acesta.

"Nu ne asteptam ca sume importante de bani sa fie cheltuite in IT in 2010 dar se pare ca industria va avea o evolutie buna in urmatorii an dupa ce companiile se vor baza pe eficienta pe care tehnologia o poate oferi", a adaugat analistul.

De asemenea, studiul Gartner prezinta o viziune mult mai pozitiva decat cel prezentat de UBS in trimestrul al treilea care estima un declin de 1% in bugetele IT din urmatoarele 12 luni.