Hackerii au reusit sa blocheze pentru putina vreme popularul serviciu de mesagerie electronica Twitter, dirijand traficul catre o alta pagina de internet, unde un grup auto-intitulat "Cyber-Armata Iraniana" si-a asumat responsabilitatea pentru acest atac, potrivit The Wall Street Journal.

Utilizatorii care au incercat sa acceseze reteaua Twitter in cursul diminetii de vineri au fost redirectionati catre o pagina de internet despre care CNN si alte canale media au transmis ca avea o imagine cu un steag verde si un mesaj care spunea "Acest site a fost blocat de Cyber-Armata Iraniana", scrie NewsIn.

Nu a existat insa nicio dovada ca hackerii ar avea vreo legatura cu Iranul. Site-uri precum Twitter si Facebook au adus in atentia publica opozitia iraniana in timpul problemelor intampinate de statul arab dupa alegerile din iunie.

La randul sau, Twitter a postat pe blogul sau un mesaj care preciza ca "reteaua a fost temporar compromisa, dar in prezent a fost refacuta", iar noi detalii vor fi postate pe masura derularii investigatiilor.

De cateva zile puteti citi Wall-Street si pe Twitter - @WallStreetRo, putand urmari in timp real cele mai importante subiecte pe care le tratam.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Growth Hacking: Cum fac marketing cele mai de succes companii din lume