AMD a muscat din cota de piata a lui Intel, in 2009

Producatorul de microprocesoare Advanced Micro Devices (AMD) a muscat din cota de piata a rivalului Intel in timpul celui de-al patrulea trimestru din 2009, anunta PC World.
Vanzarile de microprocesoare au crescut cu 31,3% in trimestrul al patrulea din 2009, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. Astfel, AMD si-a marit cota de piata in segmentul procesoarelor pentru laptop-uri si desktop-uri. Dupa recordurile atinse in al treilea si al patrulea trimestru din 2009, vanzarile globale de microprocesoare ar putea creste cu 15,1% in 2010, anunta compania de cercetare IDC.

Intel detinea o cota de piata de 80,5% in trimestrul al patrulea, in scadere de la 81,9%, cat avea in trimestrul al patrulea din 2008. Cota de piata din trimestrul al patrulea pentru AMD a fost de 19,4% in al patrulea trimestru, in crestere de la 17,7%.

AMD a inregistrat un avans important in primul trimestru din 2009 cand vanzarile de procesoare Intel au scazut, sustin analistii IDC. De asemenea, AMD a castigat cota de piata prin agresivitatea preturilor.

De asemenea, Intel si AMD au obtinut rezultate peste asteptari in T4, iar analistii IDC considera ca industria microprocesoarelor va creste in 2010 ca urmare a cheltuielilor in crestere facute de consumatori si companii.

Cele doua companii vor continua sa se bazeze pe extinderea in noi piete, cum ar fi cea a tabletelor PC, precum si in tarile emergente, pentru a acoperi piata de computere ieftine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri