Companiile pot aplica la EU Gateway pentru a intra in Japonia

Programul EU Gateway, lansat in iulie 2008, continua cu sesiunea de aplicari pentru companii specializate in tehnologia informatiei si comunicatiilor care vor sa patrunda pe piata din Japonia.
Termenul limita de aplicare este 14 mai 2010, iar misiunea economica este programata in perioada 13-17 septembrie 2010.

„Desi concurenta pe piata IT&C din Japonia este acerba, exista anumite nise ca aparatele multimedia unice, computerele si aparatele electronice pentru uz profesional, precum si sistemele embedded (inclusiv tehnologii Open Source) in care mai exista loc de crestere”, spune Alexandru Bernea, Business Analyst in cadrul Deloitte Consultanta, coordonatorul acestei etape din program.

Programul EU Gateway este o initiativa a Uniunii Europene, fiind implementat in exclusivitate de firmele Deloitte active in Uniunea Europeana, Japonia si Coreea de Sud, si avand ca scop facilitarea accesului companiilor europene pe aceste piete asiatice, in sectoare dificil de penetrat (in special cele tehnologice, reglementate foarte strict).

„Chiar daca in general companiile IT&C din Romania nu inoveaza indeajuns pentru a putea concura pe o piata atat de sofisticata cum este Japonia, exista cateva firme care ar putea face fata provocarii”, spune Alexandru Bernea.

Programul acopera sase sectoare economice - tehnologii energetice si de mediu, tehnologia informatiei si comunicatiilor, tehnologii in sistemul medical si de sanatate, tehnologii de constructii, design vestimentar, precum si design interior. Programul a fost structurat pe sase cicluri cu misiuni economice de-a lungul a sase ani, pana in 2014-2015.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri