Seful Microsoft neaga un eventual exit din companie insa vinde actiuni pe banda rulanta

Steve Ballmer, CEO-ul Microsoft, a vandut actiuni in valoare de 1,3 mld. dolari, reducandu-si astfel participatia in companie cu 12%, informeaza Economic Times.

Acesta a precizat ca va continua sa isi mai vanda din actiuni pana la finalul anului, in incercarea de a-si diversifica investitiile. Ballmer a negat insa ca intentioneaza sa se retraga din companie.

In plus, Steve Ballmer (foto), care conduce gigantul Microsoft din anul 2000, a subliniat faptul ca vanzarea pachetului de 12% - prima de acest gen din ultimii sapte ani – nu reprezinta o dovada a lipsei de incredere in companie.

“Chiar daca vorbim de o chestiune financiara personala, vreau sa fiu cat se poate de bine inteles pentru a nu lasa loc oricarei confuzii. Sunt increzator in noile noastre produse si in capacitatea companiei de a schimba vietile consumatorilor nostri, astfel incat raman pe deplin fidel Microsoft”, a explicat Ballmer.

Ballmer a vandut in ultimele trei zile, 49,3 milioane de actiuni Microsoft, la un pret pe actiune cuprins intre 26 si 28 de dolari. CEO-ul Microsoft a declarat ca intentioneaza sa vanda pana la finalul acestui an pana la 75 mil. actiuni, acest lucru insemnand o reducere cu 18% a participatiei sale in companie.

Steve Ballmer detine inca o participatie de 4,2% din Microsoft, valorand aproximativ 9,6 mld. dolari. Acesta este al doilea actionar ca importanta dupa presedintele si co-fondatorul Microsoft, Bill Gates.

Profitul net al Microsoft a crescut cu 51% in trimestrul incheiat in septembrie, la 5,41 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 25%, la nivelul record de 16,2 miliarde de dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri