Care criza in IT? Siveco si-a majorat afacerile cu 20% la 61,5 mil. euro anul trecut

Siveco Romania, cel mai mare producator de software pe piata locala, a inregistrat anul trecut afaceri 258,9 mil. lei (61,5 mil. euro) in crestere cu 20% fata de cifra de afaceri de 215,8 mil. lei (50,9 mil. euro) obtinuta in urma cu doi ani, a anuntat compania.

Cresterea a fost asigurata de de intrarea pe noi piete internationale, de accesarea de fonduri structurale, dar mai ales de semnarea de contracte noi, anul trecut fiind incheiate aproximativ 100 de acorduri in domeniul agriculturii, educatiei sau sanatatii.

Pentru acest an, conducerea companiei isi doreste sa mentina acelasi ritm de crestere a veniturilor.

“Consideram ca am realizat un bilant pozitiv extrem de incurajator al activitatii noastre intr-un an mai mult decat complicat. In 2010 am continuat sa aplicam strategia de orientare spre pietele externe emergente. Replicarea pe plan international a proiectelor nationale in domeniul eLearning, eCustoms, eAgriculture si eHealth, ne-a fost extrem de utila pentru contrabalansarea efectelor restrangerii pietei locale de IT. Strategia noastra de business orientata spre pastrarea unui echilibru sigur intre sursele de venituri a minimizat riscurile concentrarii pe anumite segmente - public sau privat”, a declarat Irina Socol, presedintele si directorul general al Siveco Romania.

Managerul a adaugat ca producatorul de soft si-a asigurat deja pentru acest an stabilitatea financiara si operationala datorita contractarii in 2010 a unor proiecte multianuale pentru institutiile europene, dar si pentru companii si institutii din tari din zona Africii de Nord, Orientul Apropiat si Mijlociu sau Comunitatea Statelor Independente.

“O alta directie esentiala de dezvoltare o reprezinta proiectele depuse pe fonduri structurale - atat in Romania, cat si la nivel european”, a mai spus Irina Socol.

Printre actionarii companiei infiintate in 1992 se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors) si Siveco Netherlands B.V.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri