Veniturile au scazut la 8,76 miliarde lire sterline pana la data de 31 Martie,14% mai putin fata de cele 10,17 miliarde lire sterline din primul trimestru al lui 2010, au declarat reprezentantii companiei.

Motivul acestei contractii a fost motivata de evolutia negativa a activitatii economice la nivelul Europei si de retragerea asiguratorului de pe piata din Statele Unite.

Asigurarile generale si de viata au inregistrat o crestere de 9% a primelor subscrise, de la 2,46 miliarde de lire la 2,7 miliarde de lire.

“Suntem de parere ca orientarea Aviva catre imbunatatirea ratei de profit o va ajuta sa isi mareasca veniturile in cadrul pietelor unde deja isi desfasoara activitatile, lucru care inca nu este vizibil in valoarea actiunilor sale”, declara Nick Holmes, analist in cadrul Nomura.

Citeste si:

La nivelul Marii Britanii produsele de asigurare au intrunit 2,51 miliarde lire sterline, cu 2% mai putin fata de 2010.

In Europa vanzarile s-au diminuat cu 24% la 3,25 miliarde lire sterline, dupa ce Aviva s-a axat pe promovare asigurarilor unit-linked, care fata de asigurarile clasice ofera si o componenta investitionala.

Pe piata nord-americana vanzarile au scazut cu 21% la 786 milioane lire sterline si au crescut cu 4% pe piata din Asia la 426 milioane lire sterline.

Grupul britanic, prezent pe piata romaneasca din anul 2000, detine in prezent Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii.