Evenimentul este unul inedit, stiut fiind faptul ca majoritatea fotografiilor realizate in Coreea de Nord si lansate in presa internationala intruchipeaza in loc de activitatea zilnica a oamenilor doar exercitii si parade militare.

In ciuda faptului ca a fost insotit de un ghid, lui Crane i-a fost permis fotografieze trecatorii aflati in rutina de zi cu zi. O privire fugara asupra vietii obisnuite a nord-coreenilor (click pentru marire).

Crane spune ca oamenii care traiesc in aceasta tara izolata sunt deosebit de mandrii de masinile si utilajele fabricate de stat, dar si de cladirile contruite.

Citeste si:

Dupa eliberarea de sub ocupatia japoneza la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Coreea a fost impartita de ONU in doua parti delimitate de paralela 38. Coreea de Nord urma sa fie administrata de catre URSS, iar Coreea de Sud de catre SUA. Istoria Coreeii de Nord incepe, astfel, prin proclamarea unei Republici Populare in 1948, scrie Wikipedia.

Economia tarii este de tip centralizat, neizbutind sa produca indeajuns de multa hrana si produse de consum pentru cetateni, fiind bazata pe industria grea si pe agricultura. In cooperativele agricole se cultiva orez, porumb, orz si legume. Statul are bogate resurse subterane de minerale, printre care carbune, fier si magneziu.

Vezi mai multe poze realizate in Coreea de Nord aici.