Cu un apetit din ce în ce mai mare pentru călătorii, românii caută să-și extindă orizonturile pentru a călători în locuri cât mai îndepărtate și pentru a încerca mai multe destinații îndepărtate sau „exotice”. Până acum, în acest an, primele cinci țări preferate de românii care călătoresc pe distanțe lungi sunt Spania, SUA, Emiratele Arabe Unite, Thailanda și Marea Britanie, potrivit datelor analizate de kiwi.com, companie de travel-tech.

La o privire mai atență asupra rezervărilor făcute de români pe Kiwi.com, pentru locuri îndepărtate, se pare că destinațiile asiatice sunt favorite la nivel național. Top zece este completat de: Maldive, Canada, Japonia, Filipine și Indonezia. Dar cât costă călătoriile până acolo?

America de Nord

New York este în top 10 favorite, iar prețurile sunt accesibile în această primăvară, începând de la doar 1.500 de lei pentru călătoriile dus-întors în aprilie. Cei care vor să vadă însoritul Miami, o pot face pentru bilete de avion începând de la 1.700 de lei. Iar pentru cei care doresc să călătorească la nord de graniță, Toronto se află pe locul 3 în lista de destinații preferate pe distanțe lungi ale românilor, iar biletele dus-întors pe Kiwi.com încep de la 2700 de lei.

Asia

Românii au un apetit din ce în ce mai mare pentru destinațiile asiatice, întrucât 6 din primele 10 destinații pe distanță lungă sunt orașe din Est. Biletele pentru cosmopolitul Bangkok pornesc de la 2.800 de lei pentru excursiile din septembrie, în timp ce o călătorie dus-întors la Tokyo începe de la 3600 de lei pentru decembrie sau 3.700 de lei pentru luna mai. Cel mai râvnit este Malé, orașul din Maldive, și este și mai accesibil - călătoriile dus-întors pe Kiwi.com încep de la 2.200 de lei.

Europa

Încă aproape de casă, dar suficient de exotice, atâta timp cât este soare și poate o plajă, românii caută și în acest an insulele spaniole. Tenerife este prima lor alegere când vine vorba de destinații îndepărtate. Biletele spre Tenerife pe Kiwi.com încep de la 720 de lei, în timp ce biletele spre Las Palmas încep de la 980 de lei pentru călătorii dus-întors în octombrie - pentru cei care doresc ca vara să dureze mai mult.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri