Românii simt ceva nostalgie după vacanța de iarnă, iar vremea rece nu este de partea lor. Odată cu temperaturile scăzute, dar normale pentru această perioadă din an, românii zboară către destinații mai călduroase și mai prietenoase în ceea ce privește valorile termice. Platforma de travel-tech Kiwi.com a centralizat câteva dintre locurilor în care călătoresc românii pentru care vor să fugă de frig.

Italia, Spania și Turcia, în topul căutărilor. Și căutările pentru Maldive au crescut

Deoarece sunt așteptate temperaturi sub zero și în următoarele zile, rezervările către țări mai calde, cum ar fi Italia, au crescut* cu 97%, cele către Spania cu 88,6% și către Turcia cu 25,5%.

Frigul de acasă îi face pe români să caute locuri mai însorite, căutările pentru călătorii în Maldive crescând cu 290%, către Malta cu 196%, Grecia cu 183%, către Portugalia cu 158%, către Spania cu 118% și căutările pentru Italia s-au dublat la începutul anului 2024 față de decembrie, la fel ca și cele pentru Emiratele Arabe Unite.

Destinația cea mai căutată de români la începutul acestui an este însorita Barcelona. Cele mai căutate date de călătorie sunt 11 ianuarie și 9 ianuarie, ceea ce arată că românii sunt cu adevărat dornici să scape de frig. Și își rezervă evadările destul de repede: 28% dintre zborurile rezervate pe Kiwi.com în acest an pleacă la mai puțin de 6 zile de la data achiziției, un semn clar că românii vor să scape de valul rece venit brusc. 74% dintre ei se vor întoarce în până la 3 zile, alegând city-break-uri scurte, dar dulci, în timp ce 15% vor petrece între 4 și 6 zile în vacanță.

Există, de asemenea, un interes crescut pentru destinațiile pe distanță medie și lungă – probabil pentru că acestea sunt ferite de frig. Unele dintre cele mai rezervate destinații pe distanță medie sunt Spania, Emiratele Arabe Unite și Portugalia, în timp ce insulele spaniole Las Palmas și Tenerife își fac apariția și pe destinațiile pe distanță lungă, la fel și Thailanda și Maldive. În primele 10 destinații pe distanță scurtă, Italia este lider, iar topul include și Turcia, Grecia și Cipru.

*Datele se referă la rezervările efectuate în perioada 1-9 ianuarie 2024, în comparație cu rezervările efectuate în perioada 1-9 decembrie 2023.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri