Bank of America vinde operatiunile cu carduri din Europa si Canada

Bank of America intentioneaza sa vanda operatiunile cu carduri de credit din Canada catre TD Bank Group si sa iasa de pe piata de profil din Marea Britanie si Irlanda, relateaza Reuters, preluat de Mediafax.

Acordul cu TD Bank se refera la un portofoliu de carduri de 8,6 miliarde de dolari, a anuntat luni Bank of America, fara sa precizeze valoarea tranzactiei.

Bank of America are nevoie de capital suplimentar din cauza problemelor juridice si de creditare in care este implicata, in urma preluarii furnizorului american de imprumuturi ipotecare Countrywide Financial, in urma cu trei ani.

In ultimele patru trimestre, divizia de credite ipotecare de consum a bancii a inregistrat pierderi de peste 22 de miliarde de dolari.

Bank of America a acceptat in iunie plata a 8,5 miliarde de dolari investitorilor in instrumente financiare garantate prin ipoteci, dar intelegerea este contestata prin mai multe procese de unii nemultumiti.

Banca a convenit la inceputul acestei luni vanzarea operatiunilor cu carduri de credit din Spania, catre Apollo Capital Management.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri