Tranzactie de 10,2 MLD. dolari pe piata berii

Producatorul de bere SABMiller a anuntat ca a ajuns la un acord cu Foster's Group pentru preluarea grupului australian la pretul de 9,9 miliarde de dolari australieni (10,2 miliarde de dolari SUA), potrivit cotidianului Wall Street Journal.

SABMiller si Foster's s-au inteles asupra unei oferte pentru actionari de 5,1 dolari australieni pe titlu, scrie Mediafax.

Pretul oferit este mai mare fata de cel propus in iunie, de 4,9 dolari australieni pe actiune, respins de Foster's la momentul respectiv ca insuficient.

"Foster's va deveni o parte importanta a afacerii si, prin aplicarea capacitatilor noastre comerciale la o scara globala, ne asteptam sa dezvoltam pe baza initiativelor conducerii Foster's", a afirmat, intr-un comunicat, directorul general al SABMiller, Graham Mackay.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, dupa Anheuser-Busch InBev, vrea sa-si dezvolte operatiunile si sa le diversifice prin cresterea prezentei pe pietele mature. In prezent, SABMiller obtine 80% din profit pe pietele emergente.

Grupul britanic este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiei Ursus Breweries, care detine patru unitati de producere a berii la Timisoara, Cluj-Napoca, Buzau si Brasov. Totodata, grupul a achizitionat in ianuarie 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Vanzarile de bere ale SABMiller in Romania au scazut in primul trimestru fiscal (aprilie-iunie), in volum, cu 3%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri