Cresterea a fost sustinuta de avansul de 20% inregistrat in pietele emergente, precum sunt Brazilia si India, astfel incat cifra de afaceri a companiei a ajuns la 22,88 miliarde dolari la sfarsitul anului fiscal, in crestere comparativ cu 21,26 miliarde dolari, cat a raportat in 2010.

Programul de investitii in valoare de 1,5 miliarde dolari, lansat in urma cu cinci ani, a fost motivul atingerii acestui rezultat, au declarat oficiali ai Ernst &Young.

Veniturile au crescut cu 26% in Brazilia, cu 22% in India, in Africa cu 19%, iar in China s-au majorat cu 18%.

Serviciile de consultanta in afaceri ale companiei au adus cu 17,5% mai mult fata de anul trecut, totalizand 4,3 miliarde dolari, in timp ce serviciile de audit si contabilitate au crescut cu 5%, la 10,6 miliarde dolari.

Citeste si:

Veniturile din taxe au adus 6 miliarde dolari, cu 6% mai mult fata de anul fiscal precedent, iar consultanta privind tranzactiile au avansat cu 7,7%, insumand 2 miliarde dolari.

Compania de consultanta este prezenta si pe piata din Romania, ca parte integranta a Ernst & Young Europa Centrala si de Sud-Est, care cuprinde peste 5.500 de angajati in 20 de tari, incluzand Republica Ceha, Grecia, Ungaria, Polonia, si Turcia.

Comisia Europeana (CE) pregateste reglementari care vor forta marile companii de audit, asa-numitul grup "Big Four", sa renunte la operatiunile de consultanta si sa faca loc pe piata concurentilor mai mici.

Big 4 formeaza "careul de asi" ai serviciilor profesionale - PricewaterhouseCoopers (PwC), KPMG, Ernst & Young si Deloitte.