Propunerile vizeaza reformarea legislatiei, insa nu includ angajamente financiare.

Semnatarii planului au afirmat ca Europa se confrunta cu o criza de crestere economica si, in timp ce eforturile pentru a pune finantele nationale pe o traiectorie sustenabila sunt esentiale, este nevoie de masuri pentru modernizarea economiilor blocului comunitar, precizeaza Mediafax.

Scrisoarea a fost transmisa inaintea unei reuniuni a ministrilor de Finante din zona euro si UE, precum si a unui summit al tarilor membre la 1-2 martie.

Citeste si:

"Cu masuri indraznete si vointa politica, putem redobandi dinamismul Europei si sa ne putem repune economiile pe calea recuperarii economice", se arata in scrisoare.

Documentul a fost semnat de premierii din Marea Britanie, Olanda, Italia, Estonia, Letonia, Finlanda, Irlanda, Cehia, Slovacia, Spania, Suedia si Polonia.

Programul propus de acestia implica, printre altele, consolidarea pietei unice a UE prin diminuarea reglementarii. De asemenea, premierii considera ca UE ar trebuie sa se tina de promisiunea privind ajungerea la o piata comuna eficienta pentru energie pana in 2014.