Credit Agricole si-a vandut divizia elena catre Alpha Bank pentru 1 euro

Grupul francez Credit Agricole a semnat cu Alpha Bank contractul pentru vanzarea integrala a diviziei elene, Emporiki Bank, la pretul simbolic de 1 euro, tranzactia urmand sa fie finalizata pana la sfarsitul anului.

"Intelegerea a fost aprobata de board-ul Credit Agricole la 15 octombrie. Credit Agricole si Alpha Bank vor sa finalizeze tranzactia pana la 31 decembrie, in functie de obtinerea autorizatiilor de la autoritatile relevante", se arata intr-un comunicat al grupului francez, noteaza Mediafax.

Board-ul directorilor Alpha Bank si Fondul Elen pentru Stabilitate Financiara au aprobat, deja, termenii si conditiile tranzactiei.

Credit Agricole a injectat anterior 2,3 miliarde de euro la Emporiki, suma care va creste la 2,85 miliarde de euro. Grupul va subscrie, de asemenea, o emisiune de obligatiuni convertibile de 150 milioane de euro care urmeaza sa fie emise de Alpha Bank. Obligatiunile vor putea fi rascumparate cu actiuni Alpha Bank, in functie de anumite conditii si la initiativa Credit Agricole.

Finantarea de la Credit Agricole pentru entitatile care sunt vandute se situa la 2,1 miliarde de euro la sfarsitul lunii septembrie.

Recapitalizarea Emporiki si subscrierea la emisiunea de obligatiui a Alpha Bank vor reduce imediat aceasta finantare cu aproximativ 700 milioane de euro.

In plus, Credit Agricole analizeaza posibilitatea achizitiei unor active de la Emporiki si Alpha Bank, care ar reduce finantarea reziduala a grupului catre Emporiki. Finantarea reziduala va fi platita in trei transe, ultima programata pentru sfarsitul anului 2014 si va fi garantatata de active financiare de calitate, selectate de Credit Agricole.

Impactul tranzactiei va influenta rezultatele financiare raportate de Credit Agricole pentru trimestrul al treilea.

Grupul francez a decis in iunie ca transfere toate subsidiarele Emporiki Bank din Balcani, inclusiv cea din Romania, catre Credit Agricole. Banca Nationala a Romaniei si-a dat acordul pentru cumpararea pachetului de actiuni ale subsidiarei Emporiki Bank din Romania de catre Credit Agricole, iar numele institutiei de credit a fost schimbat in august in Credit Agricole Bank Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Doua banci, obligate de ANPC sa restituie clientilor unele comisioane
Setari Cookie-uri