"Au fost executate tiruri impotriva unor militari in partea centrala a (Platoului) Golan", a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant citata, precizand ca aceste tiruri au atins "un vehicul". "Militarii au ripostat cu focuri de artilerie catre locul de unde proveneau tirurile. Tinta a fost atinsa", a precizat ea, fara sa ofere alte detalii.

Acesta este primul schimb de tiruri intre israelieni si sirieni, dupa o saptamana marcata de numeroase incidente in aceasta zona, scrie Mediafax.

Duminica trecuta, armata israeliana a avertizat Siria dupa ce un obuz de mortier sirian a cazut in partea ocupata de Israel a Platoului Golan, primul incident de acest tip in ultimii 40 de ani.

A doua zi, militari israelieni ripostau unui nou tir de mortier, lansand obuze de tanc spre locul de unde s-a tras, potrivit armatei israeliene, care a anuntat ca a "depus plangere la fortele ONU din zona".

Joi, noi tiruri provenind din Siria au atins o parte a Platoului Golan ocupat de Israel, fara sa raneasca pe cineva, a anuntat armata israeliana.

Israelul ocupa incepand din 1967 o suprafata de aproximativ 1.200 de kilometri patrati din Platoul Golan, o decizie care nu a fost niciodata recunoscuta de catre comunitatea internationala, o suprafata de aproximativ 510 kilometri patrati ramanand sub control sirian.