Grupul rus Interros a anuntat, miercuri, ca a cedat un pachet de 10 la suta din actiunile Rosbank catre grupul bancar francez Socit Gnrale contra sumei de 317 miliarde dolari, informeaza Rompres.

In comunicatul de presa dat publicitatii de Interros se arata ca Socit Gnrale are optiunea de a-si creste participatia in capitalul Rosbank pana la 20 la suta, pretul platit urmand sa fie acelasi ca si cel platit pentru pachetul initial.

In clasamentul realizat de Banca Centrala a Rusiei, Rosbank se numara printre primele 30 de institutii de credit din Rusia. La data de 1 aprilie 2006 valoarea totala a activelor Rosbank era de 270 miliarde ruble (7,8 miliarde euro). Rosbank are aproximativ 800 de sucursale care acopera peste 80 la suta din teritoriul Rusiei. Principalul actionar la Rosbank este KM Technologies (Overseas) Limited, o societate integrata in grupul Interros, care, inainte de acordul convenit cu SocitGnrale, controla 97 la suta din capitalul bancii ruse.

Socit Gnrale este deja prezenta pe piata bancara rusa, in special prin intermediul subsidiarei Banque Socit Gnrale Vostok (BGSV), care la sfarsitul anului trecut avea 25 de sucursale, in special in Moscova si Sankt Petersburg, dar si prin casa de credit de consum Rusfinance si banca specializata in imprumuturi pentru automobile Promek Bank.