Rusia a avertizat Statele Unite cu privire la consecinte "extrem de grave" ale unei posibile interventii militare in Siria, intr-o convorbire telefonica purtata de seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov cu secretarul de Stat american , relateaza AFP, citat de Mediafax.
"Domnul Lavrov a atras atentia interlocutorului sau asupra consecintelor exterm de grave ale unei posibile interventii militare, pentru Orientul Mijlociu si Africa de Nord, unde tari ca Irakul sau Libia sunt in continuare destabilizate", se arata intr-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Rusia "este foarte ingrijorata" de declaratii recente ale americanilor, potrivit carora Washingtonul este pregatit sa "intervina" in conflictul sirian, a subliniat seful diplomatiei ruse.

Secretarul de Stat american John Kerry i-a sunat duminica pe secretarul general al ONU si pe ministrii de Externe britanic, francez, canadian si rus pentru a le spune ca are "foarte putine indoieli" cu privire la utilizarea de arme chimice de catre Damasc pe 21 august.

Dupa acest atac sangeros comis in apropierea capitalei, in care, afirma opozitia siriana, in pofida numeroaselor dezmintiri ale Damascului, regimul a folosit arme chimice pentru a omori sute de civili, ONU a trimis experti care urmeaza sa inceapa sa ancheteze la fata locului luni.
In acest context, "Rusia indeamna la retinere in exercitarea unor presiuni asupra Damascului, sa nu se cedeze provocarilor si sa se incerce sa se creeze conditii normale pentru ca misiunea ONU sa poata efectua o ancheta minutioasa si impartiala la fata locului", se arata in comunicat.

Bazandu-se pe rapoarte medicale, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a inregistrat peste 300 de decese cauzate de gaze toxice, inclusiv zeci de rebeli. Opozitia afirma ca aproximativ 1.300 de persoane au murit in acest atac chimic.

Rusia este unul dintre ultimii sustinatori ai regimului presedintelui Bashar al-Assad, caruia ii vinde armament.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri