Deutsche Bank achizitioneaza Berliner Bank pentru 680,5 mil. euro

Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, va prelua banca de stat Berliner Bank pentru 680,5 milioane euro (853,76 milioane dolari), informeaza Rompres. Daca Agentia Germana de Reglementare va aproba preluarea, aceasta va deveni efectiva la sfarsitul anului in curs, a informat banca mama a Berliner Bank, Landesbank Berlin AG. Landesbank nu a furnizat alte detalii, precizand doar ca este programata o conferinta de presa pentru miercuri.

"Interesul nostru pentru Berliner Bank subliniaza dorinta de expansiune a retelei noastre in Germania", a declarat directorul executiv al Deutsche Bank, Josef Ackermann. Deutsche Bank a inregistrat profituri nete de 1,7 miliarde euro (2,15 miliarde dolari) in primul trimestru al acestui an.

La randul sau, directorul general al grupul bancar Deutsche Bank, Joseph Ackermann, a castigat in 2005 o suma de 11,9 milioane euro, ceea ce ii va permite sa-si pastreze titlul de cel mai bine platit director de firma din Germania, potrivit raportului anual al grupului Deutsche Bank.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri