"Autoritatile ruse si presedintele Putin trebuie convinse ca singura cale posibila este dialogul si detensionarea crizei", a adaugat presedintele Hollande.

Seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, a criticat anterior pozitia "contradictorie" a Rusiei, care se opune alegerilor prezidentiale din Ucraina, dar ii indeamna pe sirieni sa voteze pentru presedintele Bashar al-Assad, scrie Mediafax.

"Remarc contradictia partenerilor nostri rusi. Pe de o parte, spun ca «nu trebuie sa aiba loc alegeri in Ucraina», desi aceasta este iesirea pasnica din criza, iar de cealalta parte, in Siria, in contextul in care exista un razboi si 150.000 de morti, spun ca trebuie sa fie votat Bashar al-Assad, la inceputul lui iunie", a declarat ministrul Fabius.

Revoltele separatiste din estul Ucrainei si violentele recente de la Odesa au adus Ucraina in pragul razboiului civil. Deteriorarea situatiei complica de la o zi la alta din ce in ce mai mult organizarea alegerilor prezidentiale. De la destituirea presedintelui Viktor Ianukovici, la sfarsitul lunii februarie, dupa ample proteste in Piata Independentei din Kiev, Ucraina este condusa de un presedinte si un Guvern interimar.

Citeste si:

Moscova, care nu recunoaste Guvernul de la Kiev, considera "absurda" organizarea alegerilor in contextul actual.

La randul lor, occidentalii ii acuza pe rusi ca sustin revoltele din Ucraina.

"Daca alegerile din 25 mai nu au loc - acest scrutin prezidential reprezinta solutia pentru depasirea crizei - vom trece la cea de-a treia etapa a sanctiunilor" la adresa Rusiei, a avertizat ministrul Fabius.

Presedintele Barack Obama si cancelarul german Angela Merkel au amenintat deja vineri Rusia cu noi sanctiuni care ar viza direct anumite sectoare ale economiei ruse, in cazul degradarii situatiei din Ucraina.