Opt organizatii patronale franceze au lansat duminica un apel de urgenta la adresa presedintelui Francois Hollande pentru punerea rapid in practica a ajutoarelor promise pentru companii, pe fondul conflictelor politice si sociale persistente, relateaza AFP.

"Domnule presedinte al Republicii, domnule premier, apelul nostru reprezinta, inainte de toate, un semnal de alarma al cetatenilor francezi ingrijorati de viitorul tarii lor", au scris liderii organizatiilor, in Journal du Dimanche. Organizatiile semnatare includ Medef (principala organizatie patronala), CGPME (firme mici si mijlocii), UPA (artizanat), FNSEA (agricultura), UNAPL (profesii liberale), AFEP (marile companii), Croissance + (intreprinderi in crestere puternica) si ASMEP-ETI (intreprinderi mijlocii), relateaza Mediafax.

"Dupa discursurile care au redat speranta antreprenorilor, constatam ca acestea nu au fost urmate de masuri concrete", au spus liderii patronali, cerand ca promisiunile din Pactul de Responsabilitate, de reducere a taxelor si impozitelor sa fie transpuse rapid in legi. Pactul de Responsabilitate, anuntat la inceputul acestui an de presedintele Francois Hollande, consta in corelarea ajutoarelor catre companii cu masurile sociale, care trebuie negociate intre patronate si sindicate, dar discutiile treneaza.

Semnatarii scrisorii cet totodata reforme structurale fara tabuuri sau dogme, pentru reducerea cheltuielilor publice. Initiativa a fost declansata de datele negative referitoare la somaj si estimarile de crestere economica.

Numarul somerilor din Franta a atins in luna mai un nivel record de 3,388 milioane de persoane, in timp ce Institutul National de Statistica si analizele economice indica o crestere economica de doar 0,7% in acest an, sub asteptarile guvernului.

Citeste si:
Francois Hollande: Oferta GE pentru divizia de energie a Alstom nu...
Francois Hollande: Oferta GE...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Franta, o cauza pierduta? De ce ramane in urma altor tari din Europa