"Vom incerca sa gasim masuri alternative, echivalente, asa cum a fost cazul si in alte tari europene", a declarat Panos Skourletis intr-un interviu acordat revistei Agora, citat de Mediafax.

"Reteaua energetica are o importanta strategica, astfel ca ar trebui sa ramana a statului", a argumentat Skourletis, potrivit Reuters.
In cadrul masurilor convenite cu Eurogrup, Grecia a stabilit vanzarea companiei ADMIE, cu exceptia situatiei in care vor fi identificate modalitati de reintrare in concurenta.

Fostul guvern conservator de la Atena lansase procedurile pentru vanzarea a 66% din pachetul de actiuni al companiei ADMIE, o unitate a grupului de electricitate de stat PPC (DEHr.AT). Insa Guvernul premierului de extrema-stanga Alexis Tsipras a blocat procedurile de privatizare imediat dupa inceperea mandatului, in ianuarie. "Trebuie sa intelegem ca rolul grupului energetic PPC si activele ADMIE sunt de nepretuit", a spus Skourletis.

Citeste si:

Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia si-a asigurat restructurarea datoriilor si finantarea pe termen mediu in cadrul unei pachet in valoare de 86 de miliarde de euro care va permite tarii sa ramana in zona euro. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.

Negocierile care ar fi urmat sa inceapa vineri la Atena pentru al treilea program de asistenta financiara au fost amanate cateva zile, din ratiuni organizatorice. Potrivit unui oficial UE, creditorii internationali cauta un loc sigur pentru discutii.