Statul Islamic elibereaza 270 dintre cei 400 de civili pe care i-a luat ostatici la Deir Ezzor

Gruparea jihadista Statul Islamic (SI) a eliberat 270 dintre cei 400 de civili pe care i-a luat ostatici saptamana trecuta la Deir Ezzor, in estul Siriei, a anuntat miercuri un ONG, relateaza AFP in pagina electronica.

Femei, copii in varsta de pana in 14 ani si batrani se afla printre civilii eliberati marti, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului , conform Mediafax.

Potrivit directorului organizatiei nonguvernamentale (ONG), acesti oameni au fost eliberati dupa ce au fost interogati de catre jihadisti din cadrul SI despre eventuale legaturi pe care le-ar avea cu regimul. "Ei nu vor reveni in orasul Deir Ezzor, ci se vor integra in triburile locale din aceasta provincie", a precizat Abdel Rahmane.

Gruparea jihadista retine ostatice restul de aproximativ 130 de persoane, in principal tinere si barbati adulti, care sunt interogati in continuare, potrivit directorului Observatorului.

Statul Islamic a rapit cel putin 400 de civili, inclusiv femei si copii, dupa ce a luat cu asalt, sambata, orasul Deir Ezzor, in care a ucis 135 de persoane, potrivit acestui ONG cu sediul in Marea Britanie.

Citeste si:
Trump cere Europei sa primeasca inapoi 800 de militanti islamisti
Donald Trump cere Europei sa...

Acesti civili au fost rapiti la Al-Bgheliyeh, la periferia Deir Ezzor (est), si in alte sectoare din apropiere, dupa care au fost dusi in regiuni aflate sub controlul jihadistilor, in vestul provinciei cu acelasi nume, dar si in provincia vecina Rakka, fieful SI.

Sursa foto: ChameleonsEye / shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri