Incetinirea cresterii economice a Frantei in al treilea trimestru 2006 va afecta, probabil, somajul, a declarat, luni, premierul francez, Dominique de Villepin, care alese ca principal obiectiv al guvernarii crearea de locuri de munca.

"Cresterea economica a inregistrat o pauza in al treilea trimestru care va afecta, cu siguranta, cifrele de pe piata muncii", a declarat, cu ocazia intalnirii la Paris a doua sute de oameni de afaceri, Villepin, potrivit NewsIn. Cresterea economica a Frantei, a doua cea mai mare economie din zona euro, a incetinit in al treilea trimestru 2006. in trimestrul al doilea 2006, economia Frantei crescuse cu 1,2%, iar guvernul francez anunta ca se asteapta la o crestere economica de 0,6-0,8%, in perioada ultimelor trei luni ale anului.

Datele oficiale corespunzatoare ratei somajului din octombrie de pe piata franceza a muncii vor fi publicate joi. Rata somajului scazuse in Franta pana la 8,8%, nivel atins in luna septembrie. Premierul francez Villepin facuse din crearea de locuri de munca principalul sau obiectiv. Date oficiale publicate la inceputul lunii indicau cea mai slaba crestere din ultmiul an a angajarilor din sectoarele ne-agricole, cu numai 0,1%, in trimestrul al treilea.