Premierul britanic Theresa May a declarat ca presedintele american Donald Trump a indemnat-o anterior sa dea in judecata Uniunea Europeana ca parte a strategiei privind Brexit-ul, dezvaluind un sfat despre care liderul de la Casa Alba a spus in aceasta saptamana ca a fost ignorat de sefa guvernului de la Londra, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Mi-a spus ca ar trebui sa dau in judecata UE: 'Da in judecata UE. Nu intra in negocieri - da-i in judecata'", a afirmat duminica May la postul de televiziune BBC.

May a mai subliniat ca Trump, care a efectuat o vizita in Marea Britanie, a sfatuit-o ca din moment ce se afla totusi in negocieri, nu ar trebui sa renunte.

"Vreau sa putem sa ne asezam la masa pentru a negocia cel mai bun acord pentru Marea Britanie", a mai declarat sefa guvernului britanic.

Trump a afirmat intr-un interviu aparut vineri ca May nu i-a urmat sfatul privind Brexit-ul - unul dintr-o serie de comentarii care au fost vazute ca o critica dura la adresa planurilor premierului britanic privind iesirea din UE.

Presedintele american s-a folosit apoi de o conferinta de presa cu May pentru a-si minimaliza afirmatiile anterioare, spunand ca a inteles de ce ea a considerat sfatul ca fiind "putin cam dur". Trump a mai declarat ca SUA si Marea Britanie ar putea semna un acord comercial 'grozav' post-Brexit.

Sursa foto: Drop of Light / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri