Rudy Giuliani a recunoscut pentru portalul Politico.eu ca a fost platit pentru a scrie scrisoarea adresata presedintelui Klaus Iohannis. Giuliani ar fi primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions, care este detinuta de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al fugarului Adamescu.

”Mi-au platit onorariul”, a spus Giuliani despre firma Group International Solutions, dar nu a vrut sa dezvaluie suma primita, noteaza G4Media.

Giuliani a mai declarat pentru Politico.eu ca scrisoarea ”s-a bazat pe un raport al lui Louis Freeh pe care l-am revizuit”.

Un prestigios avocat american a declarat pentru Politico.eu ca ”e surprinzator” faptul ca Giuliani nu a dezvaluit in scrisoarea sa ca a trimis-o in numele unui client.

"Este extrem de neobisnuit, sa spunem asa, ca un avocat american sa ii scrie presedintelui unei natiuni straine si sa ii ofere sfaturi cu privire la eforturile anticoruptie ale natiunii, [dar] sa faca acest lucru fara a mentiona clientul sau clientii in numele caruia scrie ", a spus Jeffress.

Citeste si:
Barbat arestat in apropiere de Casa Alba: Sunt aici sa il asasinez...
Barbat arestat in apropiere...

"Singura concluzie pe care o pot trage este ca oricine l-ar fi pus in legatura cu acest lucru (si il plateste) crede ca va avea o anumita influenta pentru ca, si numai pentru ca, este avocatul presedintelui Trump".

De altfel, mesajul din scrisoarea lui Giuliani seamana extrem de mult cu mesajele transmise de Louis Freeh in apararea penalilor:

Freeh: ”Formarea unei comisii independente din care sa faca parte judecatori de renume international si experti judiciari care sa investigheze protocoalele secrete, sa examineze activitatile Parchetului General, ale Directiei Nationale Anticoruptie si ale Serviciului Roman de Informatii, dupa care sa prezinte recomandari pentru reforme”

Giuliani:” De asemenea, indemn Guvernul Romaniei sa infiinteze o comisie independenta formata din judecatori internationali si experti legali, care sa examineze originile protocoalelor secrete, ca si impactul lor asupra Parchetului General si a judecatorilor din intreaga tara. Pe baza rezultatelor ei, comisia independenta ar putea face recomandari specifice pentru ca aplicarea legii sa fie intarita in Romania, iar Codul Penal romanesc sa fie reformat, pentru a preveni reaparitia unor astfel de excese”.

Citeste si:
Hidroelectrica nu a recuperat niciun leu din tunul dat de baietii...
Hidroelectrica nu a recuperat...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Mihai Chirica va candida la primaria Iasi din partea PNL
Setari Cookie-uri