Unul dintre voluntarii înscriși în studiul vaccinului anti-COVID-19, lansat de Oxford, a murit

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, voluntar în studiul asupra vaccinului anti-COVID-19, condus de Oxford University, a murit în Brazilia, anunțul fiind făcut de ministrul Sănătății, potrivit metro.co.uk.

Potrivit presei braziliene, tânărul a murit din cauza unor complicații apărute în urma infectării cu COVID-19.

Autoritățile braziliene au declarat că, în ciuda incidentului, studiile Oxford și AstraZeneca asupra unui antidot vor continua.

În plus, autoritățile sanitare din Brazilia nu au declarat dacă tânărul a primit un placebo sau o doză de vaccin real împotriva noului coronavirus.

AstraZeneca a refuzat să comenteze într-o primă fază. Cotaţia acţiunilor AstraZeneca a scăzut cu 1,7%.

Universitatea federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea testelor clinice de fază a 3-a în Brazilia, a menţionat că voluntarul care a murit era brazilian, fără a furniza alte informaţii.

Guvernul federal vrea să cumpere vaccinul britanic şi să-l producă în centrul său de cercetare biomedicală din Rio de Janeiro FioCruz, în timp ce un vaccin concurent al companiei chineze Sinovac Biotech Ltd este testat de Institutul de cercetare Butantan din Sao Paulo.

Brazilia a înregistrat al doilea cel mai grav bilanţ al pandemiei de COVID-19, cu peste 154.000 de persoane care şi-au pierdut viaţa, după SUA. Brazilia este pe locul al treilea din punctul de vedere al numărului de cazuri, 5,2 milioane, după SUA şi India.

Citeste si:
Candidati MP Suceava: un voluntar al Casei Regale britanice
Candidati MP Suceava: un...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri