Rusia ameninta Uniunea Europeana cu inchiderea spatiului aerian propriu pentru companiile ce vor continua sa incalce legislatia rusa, potrivit declaratiilor facute de oficialii Agentiei federale ruse a navigatiei aeriene.

Seful acestei agentii, Alexander Neradko, a trimis o scrisoare presedintelui Conferintei europene a aviatiei civile, Michel Wachenheim, prin care cere Uniunii sa ia "masuri rapide" pentru a controla mai bine zborurile ce traverseaza spatiul aerian rus.

Autoritatile ruse se bazeaza pe un studiu efectuat intre iunie 2006 si februarie 2007 in regiunea capitalei Moscova. Conform acestui studiu, avioane apartinand unor companii europene au incalcat in 18 randuri procedurile de navigatie aeriana, survoland in cinci cazuri "zone interzise".

"Daca autoritatile aeriene europene nu vor lua imediat masuri adecvate pentru a rezolva aceasta situatie", Agentia federala rusa a navigatiei aeriene estimeaza ca "va fi fortata sa refuze acordarea de autorizatii de zbor in Rusia companiilor aeriene ale caror echipaje" au comis aceste greseli, a precizat Agentia potrivit NewsIn.

Agentia nu a divulgat numele acestor companii incriminate pentru a nu le "compromite reputatia", insa a estimat ca aceste greseli se datoreaza unei "lipse de disciplina", precum si unei slabe pregatiri a pilotilor ce lucreaza pentru aceste companii. Agentia a mai anuntat ca in curand vor avea loc intalniri intre expertii rusi si cei europeni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus| Un nou record de decese în Spania: 849 în 24 de ore
Setari Cookie-uri