Papa Francisc a afirmat că părinţii copiilor gay nu ar trebui să-i blameze, ci dimpotrivă să le ofere sprijin, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Afirmaţiile fac parte din comentariile spontane rostite în cadrul audienţei generale săptămânale în legătură cu dificultăţile pe care le întâmpină părinţii în creşterea copiilor.

Astfel de situaţii includ ''părinţi care văd o orientare sexuală diferită la copiii lor şi modalitatea în care să o abordeze, cum să fie alături de copii şi să nu se ascundă în spatele unei atitudini de condamnare'', a spus papa Francisc.

Suveranul pontif a afirmat cu o ocazie anterioară că persoanele gay au dreptul de a fi acceptate de familiile lor ca şi copii, fraţi sau surori.

A mai afirmat de asemenea că, deşi Biserica nu poate accepta căsătoriile între persoane de acelaşi sex, poate sprijini legile privind parteneriatul civil, care au drept scop oferirea partenerilor gay drepturi comune în probleme precum pensiile, asistenţa medicală şi probleme de succesiune.

Anul trecut, biroul doctrinar al Vaticanului a emis un document care spune că preoţii catolici nu pot binecuvânta relaţiile între persoane de acelaşi sex, o decizie care a provocat dezamăgire în rândul catolicilor gay.

În unele ţări, cum ar fi Statele Unite şi Germania, parohiile şi preoţii au început să binecuvânteze parteneriatele între persoane de acelaşi sex în locul căsătoriei, existând apeluri adresate episcopilor pentru a le instituţionaliza de facto.

Vocile conservatoare din Biserica Catolică, care numără 1,3 miliarde de credincioşi, au spus că papa Francisc - care a trimis mesaje de recunoştinţă preoţilor şi călugăriţelor care slujesc şi pentru catolici homosexuali - face afirmaţii contradictorii pe tema homosexualităţii, ceea ce derutează o parte dintre credincioşi.

Luna trecută, un departament de la Vatican şi-a prezentat scuze pentru ''că a provocat tristeţe în rândul comunităţii LGBTQ'' prin înlăturarea de pe pagina sa de internet a unui link către un material al unui grup care susţine drepturile persoanelor homosexuale în pregătirea unui reuniuni la Vatican pe tema viitorului Bisericii, care va avea loc în 2023.

Potrivit Bisericii, persoanele gay trebuie tratate cu respect, iar în timp ce actele homosexuale sunt păcătoase, tendinţele homosexuale nu sunt considerate imorale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri