UPDATE 22:50 Grupul italo-american Stellantis a anunţat joi că a suspendat toate exporturile de maşini către Rusia, precum şi importurile din această ţară, transmite Reuters, preluat de Agerpres.ro.

UPDATE 20:50 ONU susţine iniţiativa de a accelera transferul persoanelor care fug din Ucraina în România prin Republica Moldova, potrivit unui comunicat al Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, preluat de la Agerpres.ro.

UPDATE 19:20 "Nu există procedură rapidă de aderare la Uniunea Europeană", a reamintit joi premierul olandez Mark Rutte la Versailles, în timp ce Ucraina şi-a înaintat candidatura, în speranţa de a adera "imediat" la blocul paneuropean, informează AFP, preluat de Agerpres.ro.

UPDATE 16:30 Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a asigurat joi că ţara sa este dispusă să rămână în afara NATO dacă membrii permanenţi ai Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv Rusia, şi toate ţările vecine îi garantează un ''sistem de garanţii similar celui al NATO'', relatează agenţia EFE, preluat de Agerpres.ro.

UPDATE 15.11:
Marile lanțuri hoteliere se alătură companiilor care suspendă activitățile din Federația Rusă. Hilton, Hyatt, IHG, dar și Accor își vor îngheța planurile de investiții în Rusia, iar inaugurările pregătite vor fi puse în așteptare, din cauza invaziei în Ucraina. Hilton își va închide chiar și sediul de birouri din Moscova. Accor are peste 50 de hoteluri în Rusia, Marriott gestionează 28 de unități de cazare, iar Hilton are 26 de hoteluri, scrie Skift.

UPDATE 14.23: Marea Britanie a înghețat activele lui Roman Abramovici, proprietarul rus al clubului de fotbal Chelsea, blocând efectiv anunțata vânzare a clubului. Echipa a primit o licență specială pentru a continua să funcționeze, dar nu poate vinde bilete sau alte produse.

UPDATE 14.00: Rusia anunță retragerea din Consiliul Europei, a informat agenția rusească TASS care citează Ministerul Afacerilor Externe. Oficialii ruși acuză că UE și NATO că abuzează de majoritatea lor și că ar continua să distrugă Consiliul Europei și spațiul umanitar și juridic comun din Europa.

UPDATE 13.38: Preşedintele Finlandei, Sauli Niinisto, a declarat că va discuta vineri la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin.

„Nu intenționăm să atacăm alte țări, nu am atacat nici Ucraina”

UPDATE 12.35: „Nu intenționăm să atacăm alte țări, nu am atacat nici Ucraina”

UPDATE 12.31: Serghei Lavrov: Noi vrem o Ucraina prietenă, demilitarizată, care nu reprezintă un pericol în a se transforma într-un stat nazist.

UPDATE 12.22: Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a declarat că negocierile cu omologul său rus Serghei Lavrov au fost dificile și că nu există progrese în privința încetării focului. De asemenea, Kuleba a spus că Ucraina nu intenționează să se predea, aceasta fiind principala cerință a Rusiei. De cealaltă parte, Serghei Lavrov a lansat mai multe critici la adresa țărilor occidentale, în special la adresa SUA, care sunt acuzate că desfășoară programe de arme biologice în țări foste membre ale URSS. El a subliniat, de asemenea, că Rusia se va descurca, așa cum a făcut și până acum, în ciuda sancțiunilor economice ale Vestului.

UPDATE 11.38: Ministrul rus de externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au început negocierile dimplomatice în Turcia. Aceasta este prima întâlnire la acest nivel de la invadarea Ucrainei de către Rusia în 24 februarie.

UPDATE 11.15: ,Ruşii înstăriţi încearcă să îşi transfere o parte din averile lor din Europa în Dubai, în ideea de a-şi proteja activele de înăsprirea sancţiunilor occidentale impuse Rusiei în urma invadării Ucrainei, au declarat pentru Reuters mai multe surse financiare şi juridice.

UPDATE 10.49: SUA estimează la aproximativ 6.000 de morţi pierderile umane suferite de trupele ruse în cele două săptămâni de invazie în Ucraina, iar pe cele ale forţelor ucrainene la 4.000 a declarat miercuri o sursă oficială de la Washington pentru canalul de televiziune CBS News

UPDATE 10.04: Mitsubishi Electric va înceta să furnizeze produse pe piața din Rusia. Anterior, o altă companie japoneză, Hitachi, a anunțat suspendarea activităților sale în Rusia.

UPDATE 09.48: YouTube a suspendat monetizarea pentru toți utilizatorii din Rusia. Mai exact, creatorii de conținut din Rusia nu vor mai primi bani de la YouTube de pe urma reclamelor afișate. Decizia YouTube va lăsa fara niciun venit o comunitate majoră de creatori de conținut, care cu greu vor putea să obțină aceleași venituri postând pe rețele sociale rusești precum Vkontakte.

UPDATE 08.43: Membrii Camerei Reprezentanţilor SUA au adoptat un nou buget federal american ce include o sumă enormă de aproape 14 miliarde de dolari pentru criza ucraineană. De asemenea, FMI a aprobat un ajutor de urgență de 1,4 mld. dolari pentru Ucraina.

UPDATE 08.36: Statele Unite procesează rapid cererile firmelor americane de a exporta arme de foc și muniție în Ucraina, a declarat Departamentul de Comerț al SUA, citat de Reuters.

UPDATE 08.28: Reprezentanții Armatei ucrainene au declarat joi dimineaţa că au reușit să încetinească ofensiva Rusiei după două săptămâni de conflict.

Știrea inițială: Începerea războiului în Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat în dimineața zilei de joi, 24 februarie, o operaţiune militară în Ucraina pentru a apăra separatiştii din regiunea Donbas, situată în estul ţării. Rusia a cerut Ucrainei ”să depună armele”. Surse internaționale spun că mai multe avioane rusești sunt pe cale să atace mai multe obiective cheie din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene "să depună armele" şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina. Putin spune că din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Volodymyr Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că Moscova a aprobat o operațiune militară și a refuzat invitația de a avea discuții diplomatice. ”Astăzi am inițiat o conversație telefonică cu președintele Federației Ruse. Rezultatul a fost liniște”, a declarat Zelenskiy.

Joe Biden, președintele SUA, a declarat că se roagă pentru locuitorii Ucrainei ”care suferă un atac neprovocat și nejustificat din parte forțelor militare rusești”.

Vladimir Putin a indicat că responsabilitatea pentru orice vărsare de sânge va fi pe conştiinţa regimului ucrainean, iar răspunsul va fi instantaneu dacă cineva încearcă să confrunte Rusia.

Din punctul său de vedere, acţiunile Rusiei reprezintă auto-apărare în faţa ameninţărilor şi a unor probleme mai mari decât cele actuale.

Preşedintele Rusiei s-a adresat militarilor ucraineni spunându-le că părinţii şi bunicii lor nu au luptat "pentru ca voi să puteţi ajuta neo-naziştii". El a adăugat că doreşte să încerce să demilitarizeze şi să "de-nazifice" Ucraina.

Urmărește AICI un LIVE UPDATE cu cele mai importante evenimente din Ziua 7 a războiului declanșat de Rusia în Ucraina

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri