Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat faptul că pe data de 9 mai, când rușii sărbătoresc Ziua Victoriei, Vladimir Putin ar putea declara război împotriva tuturor naziștilor lumii.

Afirmația, citată de Daily Mail, nu se limitează însă la atât. Oficialul britanic a declarat inclusiv faptul că Vladimir Putin ar putea profita de această dată pentru a mobiliza absolut toate forțele armate aflate la dispoziția sa, inclusiv rezerviștii, pentru a ataca Ucraina cu o forță mult sporită.

"Am văzut în acest sens un anumit număr de declarații din partea lui Putin despre cum acest conflict devine un război și că naziștii sunt peste tot, spunând prin aceasta, practic, că naziștii nu sunt doar în Ucraina, ci și în NATO", a declarat, printre altele, Ben Wallace, pentru postul de radio LBC, citat de Daily Mail.

O astfel de posibilitate ar avea un impact simbolic deosebit, mai ales având în vedere momentul pe care îl celebrează. Astfel, pe data de 9 mai 1945, la ora 00.16, la Berlin, feldmareşalul Keitel, şeful Statului Major al Wehrmachtului, semna capitularea germană (numită și a doua capitulare) la sediul Statului Major al armatei sovietice, această dată fiind proclamată Ziua Victoriei.

"Cred că se va îndepărta de această sintagmă de 'operațiune specială'", a completat Wallace. "A încercat să vândă această poveste publicului, pregătindu-și terenul pentru a spune, "iată, acesta este un război împotriva naziștilor, de aceea am nevoie de mai mulți oameni'".

Sursa foto: Shutterstock / ANNA ZASIMOVA

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri