Influencerii chinezi trebuie să obțină o licență din partea statului pentru a discuta public despre anumite subiecte, cum ar fi medicina sau dreptul, au stabilit autoritățile din această țară.

Administraţiei de Stat pentru Radio, Film şi Televiziune, precum și Ministerul Turismului și Sportului din China arată că orice conținut care necesită "un nivel profesinal ridicat" trebuie însoțit de o calificare adecvată pentru a putea fi distribuit către public, informează CNBC.

Iar asta nu este tot. Pe lângă faptul că influencerii chinezi care se exprimă public în aceste domenii trebuie să obțină calificarea respectivă, platformele unde încarcă și distribuie conținutul revizuiesc la rândul lor încă o dată materialele.

Piața platformelor de transmisii live este de altfel foarte activă în China, influencerii din această țară reușind uneori să strângă miliarde de dolari în numai câteva ore pe website-urile unor companii precum Tencent, Alibaba sau ByteDance, deținătoarea TikTok.

Măsura vine în contextul în care autoritățile chineze fac tot posibilul să țină în frâu așa-numita "cultură a celebrităților" din această țară.

Luna trecută, spre exemplu, oficialii au interzis vizionarea transmisiilor live după ora 10 seara de către copiii de 16 ani, precum și cumpărarea de cadouri virtuale oferite de influenceri.

Sursa foto: metamorworks

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri