Compania germana E.ON, cel mai mare distribuitor de gaze naturale din lume, a afisat o crestere cu 21% a profitului operational pe primul trimestru din 2007, pe seama costurilor mai mici de pe piata Marii Britanii si a noilor clienti ai firmei.

Castigurile E.ON inainte de deducerea dobanzii si a impozitarii (EBIT) pentru primul trimestru fiscal din 2007 au crescut pana la 3,32 miliarde euro (4,50 miliarde dolari), fata de suma de 2,73 miliarde euro, care reprezinta castigurile obtinute de E.ON in aceeasi perioada din 2006.

Analistii care au participat la un sondaj Reuters au indicat o crestere a castigurilor inainte de deducerea impozitarii si a dobanzii de 2,95 miliarde euro. "E.ON a obtinut contracte noi de furnizare in Danemarca, Franta si Italia", se spune intr-un comunicat al companiei, potrivit NewsIn. Castigurile din Marea Britanie au crescut, din cauza "costurilor mai mici de obtinere a gazelor naturale".

Citeste si:

Evolutia afacerilor E.ON din primele trei luni ale acestui an a determinat si revizuirea estimarilor pentru castigul pe 2007 al companiei germane. Castigul net va creste solid anul acesta, potrivit unui comunicat E.ON, fata de estimarile mai vechi care indicau doar o crestere "moderata" a rezultatelor pe 2007. Castigurile nete anuale ale E.ON vor fi influentate "mai ales" de valoarea derivativelor pe care le detine compania la sfarsitul anului, la fel ca si anii trecuti.

Castigul net al E.ON din primul trimestru a crescut cu 50%, pana la valoarea de 3,07 miliarde euro, cu peste un miliarde de euro fata de asteptarile analistilor care au estimat ca E.ON va avea un castig de 1,9 miliarde de euro, potrivit unui sondaj Reuters.

Cotatia actiunilor E.ON a urcat cu 1,2% pana la valoarea de 112,36 euro, peste castigul de 0,3% inregistrat de indicele german DAX. Compania este prezenta pe piata romaneasca prin subsidiara E.ON Gaz Romania.