Steve Wozniak, cofondator Apple, crede despre Elon Musk că acesta vrea să devină următorul Steve Jobs, ca grad de influență în lume și spune că acesta „vrea să fie văzut ca persoana importantă și ca un lider de cult”.

Steve Wozniak crede că Musk și regretatul său prieten Steve Jobs sunt „foarte asemănători” atunci când vine vorba de a convinge oamenii să creadă în produsele lor, dar a adăugat că asemănările se opresc în acest punct și că Elon Musk nu poate fi următorul Steve Jobs, scrie Business Insider.

„I-am pus cumva pe ambii într-o categorie de persoane capabile să comunice și să fie văzuți ca oameni importanți, lideri ai unor culte”, a declarat Wozniak, adăugând, totuși, că nu crede că Elon Musk este de același calibru de antreprenor ca Steve Jobs.

Steva Wozniak, căruia i se atribuie proiectarea primelor computere Apple, este de părere că lui Musk îi lipsește onestitatea.

Viața mea s-a bazat pe onestitatea totală. Tot ceea ce spui trebuie să fie complet sincer. Nu ascunzi lucruri, nu inventezi lucruri. Nu te faci să pari mai bun. Însă problema e că onestitatea dispare atunci când te uiți către Elon Musk și către Tesla”, a mai precizat Steve Wozniak, cofondator Apple.

Wozniak este de părere că Elon Musk și promisiunile lui „i-au jefuit” familia de bani. Antreprenorul a povestit că a cumpărat o Tesla în 2016, cu convingerea că mașina va putea în curând să circule singură în toată țara, probabil, ca urmare a unei afirmații din partea lui Musk, de la acea vreme.

Dar chiar și după ce a cheltuit alți 50.000 de dolari pentru a-și moderniza mașina cu camere și senzori mai buni, mașina încă nu poate să străbată drumurile în mod autonom. Mașinile Tesla necesită un șofer licențiat pentru a monitoriza software-ul de șofat autonom în orice moment.

În cele din urmă, Wozniak a spus că, în timp ce admiră eforturile Tesla de a accelera adoptarea în masă a mașinilor electrice, a „cam obosit” să vadă capacitatea lui Musk de a „vorbi doar în termeni de marketing” pe care îi consideră „necinstiți”.

Recent, Elon Musk a mai primit un vot de neîncredere, de la un al miliardar celebru, Bill Gates. Cofondatorul Microsoft crede că ideea lui Elon Musk de a coloniza Marte nu face nimic altceva decât să fie o risipă de bani. El a adăugat că finanțarea vaccinurilor este o utilizare infinit mai bună a banilor decât a încerca să populezi Planeta Marte.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri