Start-up-ul Neuralink, una dintre companiile lui Elon Musk, a anunțat că a primit autorizația din partea autorităților americane din domeniul sănătății de a-și testa implanturile cerebrale conectate pe oameni.

Astfel, Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA), a dat undă verde startup-ului înființat de Elon Musk să testeze implanturi care, în viitor, ar putea, printre altele, să le redea vederea nevăzătorilor și mobilitatea persoanelor cu diazbilități, transmite BBC.

Acesta este un prim pas important care va permite într-o zi ca tehnologia noastră să ajute mulți oameni”, a declarat compania californiană pe contul său de Twitter.

Această măsură vine după mai multe tentative anterioare nereușite ale acestei companii de a obține permisiunea autorităților americane pentru a derula aceste experimente.

Cu privire la aceste implanturi, Elon Musk a declarat de altfel faptul că ele ar trebui să atenueze îngrijorările persoanelor care se tem că își vor pierde locurile de muncă în fața inteligenței artificiale, din moment ce tehnologia Neuralink ar trebui, teoretic, să creeze o simbioză cu AI.

Deocamdată, prototipurile au fost implantate în craniile unor animale, mai multe maimuțe fiind capabile să „joace” jocuri video sau să „tasteze” cuvinte pe un ecran, pur și simplu urmărind cu ochii mișcarea cursorului de pe ecran.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri