"Decizia de azi va contribui la controlul presiunilor inflationiste din zona euro pe termen mediu si lung, la un nivel consistent cu stabilitatea preturilor. O astfel de ancorare este elementul necesar pentru asigurarea unei cresteri economice sustenabile si pentru crearea de locuri de munca in zona euro", a declarat presedintele institutiei cu sediul la Frankfurt.

"Dupa majorarea dobanzii cheie de azi, politica noastra monetara continua sa fie confortabila", a precizat Trichet. "Conditiile de finantare sunt favorabile, cresterea monetara si a creditelor este viguroasa, iar lichiditatea este ampla in zona euro", a adaugat Trichet si a mai spus ca este garantat ca BCE va actiona ferm si la timp pentru asigurarea stabilitatii preturilor pe termen mediu.

"Economia zonei euro a crescut intr-un ritm semnificativ mai alert decat anul trecut. Cu o rata de crestere trimestriala de 0,6%, crestrea reala a produsului intern brut (PIB) din zona euro in primul trimestru din 2007 a fost peste asteptarile anterioare, iar alte statistici economice, cum ar fi cele pentru increderea sectorului de afaceri si increderea consumatorului, sugereaza ca economia a continuat sa creasca solid si in trimestrul al doilea", a spus seful BCE.

"Perspectiva pentru activitatea economica pe termen mediu ramane favorabila", a spus Jean-Claude Trichet.